Urban Crafts 2016: fytotherapeut destilleert weldadige kwaliteiten uit de tuin in biocosmetica

© Urban Crafts

Ben Verthriest is fytotherapeut, wat zoveel betekent als herborist of aromatherapist. Hij spitst zich toe op geuren, specifiek op de etherische oliën van planten en welk effect die hebben op lichaam en geest.

‘Ik ben begonnen met geuren samen te stellen voor mezelf, op basis van welke mood ik voor ogen had.’ In de moestuin van zijn ouders, die hij uitbouwde, plantte hij talloze verschillende soorten kruiden, planten en bloemen. ‘Ik plantte niet één, maar twintig soorten rozemarijn. Niet één, maar twintig soorten basilicum, enzoverder.’

Ben experimenteert met verschillende extracten van planten. ‘Ik werk op gevoel en op de geest.’ Hij maakt op maat gemaakte cosmetica: van parfums tot tandpasta, van dagcrème tot body butter. Wat je lichaam en geest nodig hebben, maakt hij in zijn laboratorium. Ben kiest voor bio, omdat hij de huid wil respecteren en de beste kwaliteit wil aanbieden.

Wees via deze video welkom in de idyllische tuin van Ben en laat je meevoeren naar zijn wereld vol natuur en geur.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Urban Crafts is een initiatief dat jaarlijks nieuwe, jonge, creatieve makers selecteert en verenigt in een community van intussen meer dan 32.000 leden op Facebook. De deelnemers worden geselecteerd op basis van criteria zoals relevantie, hedendaags karakter en pro-activiteit. Ze krijgen ondersteuning om zichzelf online beter te profileren en offline te netwerken via evenementen en workshops. Urban Crafts is een gezamenlijk project van Trendwolves en Hello bank!.

Stem op jouw favoriet

Tot 12 december kan het publiek een stem uitbrengen om dé Urban Crafter 2016 te verkiezen. Surf naar www.urbancrafts.tv en ontdek de 32 Urban Crafters. Van 1 tot en met 18 december stellen de makers tentoon in de vitrines van de Lakenestraat tijdens Maker.Street.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content