Geen apart parfum meer voor hem en voor haar bij Karl Lagerfeld. Met Kapsule, het unisex geurentrio van de Duitse ontwerper, kunnen zowel man als vrouw zich besprenkelen voor ze de deur uitgaan.

"We wilden geen mannen -of vrouwenparfum brengen, we hadden nood aan het doorbreken van een regel", luidt het bij Coty Prestige, dat de Lagerfeldparfums commercialiseert.

Kapsule is eigenlijk een compilatie van drie geuren: Light, Floriental en Woody. Ze kunnen apart of over elkaar heen gedragen worden en bevatten extracten van vers brood, hout, vanille en kruiden. "Ik hou van bizarre mixes", zegt de ontwerper daarover.

Lagerfeld staat bekend als een absolute parfum-verslaafde. "Ik denk dat er nooit genoeg parfum is", zegt hij en besprenkelt naar eigen zeggen al zijn kleren, gordijnen en meubels met reukwater. Naar verluidt neemt hij ook nooit een bad zonder een integrale fles geparfumeerde badolie erbij. "Parfum is een compositie, als 'muziek voor de neus', aldus de ontwerper, die deze keer zelf op de reclameaffiche figureert.

In oktober ligt het Lagerfeld-geurentrio in de Franse parfumerieÃ"n. Duitsland volgt in november en in de rest van Europa is het waarschijnlijk pas in maart volgend jaar te krijgen. 30 ml kost 37 euro.

Ann Heylens.

Geen apart parfum meer voor hem en voor haar bij Karl Lagerfeld. Met Kapsule, het unisex geurentrio van de Duitse ontwerper, kunnen zowel man als vrouw zich besprenkelen voor ze de deur uitgaan. "We wilden geen mannen -of vrouwenparfum brengen, we hadden nood aan het doorbreken van een regel", luidt het bij Coty Prestige, dat de Lagerfeldparfums commercialiseert.Kapsule is eigenlijk een compilatie van drie geuren: Light, Floriental en Woody. Ze kunnen apart of over elkaar heen gedragen worden en bevatten extracten van vers brood, hout, vanille en kruiden. "Ik hou van bizarre mixes", zegt de ontwerper daarover.Lagerfeld staat bekend als een absolute parfum-verslaafde. "Ik denk dat er nooit genoeg parfum is", zegt hij en besprenkelt naar eigen zeggen al zijn kleren, gordijnen en meubels met reukwater. Naar verluidt neemt hij ook nooit een bad zonder een integrale fles geparfumeerde badolie erbij. "Parfum is een compositie, als 'muziek voor de neus', aldus de ontwerper, die deze keer zelf op de reclameaffiche figureert. In oktober ligt het Lagerfeld-geurentrio in de Franse parfumerieÃ"n. Duitsland volgt in november en in de rest van Europa is het waarschijnlijk pas in maart volgend jaar te krijgen. 30 ml kost 37 euro. Ann Heylens.