Unieke beautyboetieks in België

Op zoek naar een parfummerk dat u nergens anders vindt of professioneel make-upadvies? Deze 5 beautywinkels in Antwerpen, Gent en Brussel zijn uniek in hun soort en absoluut een bezoekje waard.

Santa Maria NovellaOp 1 augustus opende Santa Maria Novella in een nieuwe locatie aan de Komedieplaats 5 in Antwerpen. Het winkelconcept is afkomstig uit Firenze en groeide voort uit de gelijknamige tuinapotheek van de Dominicaanse monniken. Alle lijnen van het Italiaanse merk worden er verkocht (crèmes, zeep, parfums, kaarsen) in een stijlvolle setting van architect Thomas Van Looii en Bob Verhelst, scenograaf en creatief directeur van Graanmarkt 13.

Senteurs d’Ailleurs

Deze Brusselse beautytempel spitst zich toe op exclusieve merken en heeft naast een nailbar en verzorgingsinstituut ook een skinbar. Ormonde Jayne, Jo Malone en Maison Francis Kurkdjian zijn maar enkele van de vele nichemerken die er te vinden zijn.

Your

De beautyafdeling van de Antwerpse concept store Your biedt een habitat voor verschillende exclusieve, klassiekere parfummerken zoals Lubin en de collectie “Les Royales Exclusives” van Creed.

Magnolia pop-up boudoir Het rondreizende beautyboudoir laat van 24 tot 27 augustus weer van zich horen in The Pub Agency in Antwerpen. Daarna volgt Gent, van 8 tot 10 september. Voor meer info en een specifieke locatie houdt u best de Facebookgroep van Magnolia in de gaten.

Smets

Op deze kanjer is het nog eventjes wachten, maar begin november opent de Luxemburgse concept store Smets eindelijk zijn deuren op het Meiserplein in Brussel. Naast een interessante mix van mode en design, zal er ook een corner van Cosmeticary worden geïnstalleerd.

Vincent Fobelets/Sofie Albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content