Tutorial: feestelijke nagels in een handomdraai

Tijdens de feestdagen mag het net dat tikkeltje meer zijn, ook in het geval van je nagels. Wij vroegen nail artist Elfi De Bruyn om ons van een leuke, fleurige én feestelijke tutorial te voorzien. Ook voor dummies!

In haar eerste Happy Nails-boek ging Elfi nog aan het werk met een rietje om de blaastechniek toe te passen, nu heeft ze er een alternatief voor bedacht: blaasstiften.

Tutorial: feestelijke nagels in een handomdraai
© Bram Laebens

Wat heb je nodig?

– een basislak

– witte of lichtgekleurde nagellak

– een top coat

– blaasstiften

Lak je nagels in een kleur.

Tutorial: feestelijke nagels in een handomdraai
© Bram Laebens

Zodra je alle 10 nagels twee dunne laagjes hebt gegeven, neem je een van de stiften en begin je te blazen. Ga je voor één kleur dan is het erg simpel. Blaas wat stift spetters op je nagels en breng hierna een top coat aan. Het is wel aangewezen om je nagels wat af te plakken met tape, zo hoef je nadien niet te hard te schrobben.

Ga je voor een waaier aan kleuren, ga dan te werk als volgt: stift per stift. Helemaal in een gekke bui? Kies dan voor elke nagel een andere combinatie uit.

Tutorial: feestelijke nagels in een handomdraai
© Bram Laebens

Wanneer je de top coat hierover aanbrengt, weet dan dat jouw spetters wat kunnen vervagen. Dit is helemaal normaal, ga dus niet panikeren. Het geeft jouw nagels zelfs net dat beetje extra. Zie je?

Meer tutorials vind je in haar boek Happy Nails 2 en via haar Instagramprofiel.

TIP van Elfi:

Probeer deze techniek eerst uit op een blad papier. Zo voorkom je dat je te hard gaat blazen en opnieuw je nagels moet lakken omdat er teveel inkt op je pas gelakte nagels is terechtgekomen. Ook kan je nu wat leuke kleurencombinaties gaan uitproberen. Een erg mooie gevonden? Dan ben je klaar voor het echte werk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content