Trend: felgekleurde lippen

Steeds meer vrouwen kiezen voor fel gekleurde lippen.

In navolging van de catwalkshows kiezen steeds meer vrouwen voor felgekleurde lippen. Die tendens is ook cosmeticamerken niet ontgaan. En dus hebben heel wat merken hun prijzen volgens Mary Nanfelt, consumentenanalist bij IBISWorld, al verhoogd. “Vrouwen zijn minder prijsgevoelig wat lippenstift betreft”, aldus Nanfelt op de site van de Wall Street Journal.

Soms staan de ogen centraal in de make-uptendensen, maar momenteel gaat de aandacht vooral naar de lippen. Heel wat vrouwen grijpen voor de komende maanden naar felle kleuren zoals felrood, koraal en levendig roze. Make-upbedrijven springen op de kar door hun gamma uit te breiden met felle kleuren.

De look wordt ook wel benoemd met de term ’the bold lip’ en wordt als erg modern aanzien. Terwijl het gezicht zelf een natuurlijke make-up krijgt, krijgen de lippen een opvallende tint. De look past bij zowat elke stijl of outfit en kan zowel ’s nachts als overdag gedragen worden.

Meer verkocht Een van de eerste plaatsen waar de look verscheen, waren de catalogi van het Amerikaanse kledingmerk J. Crew. Ook beroemdheden zoals Michelle Williams en Julianne Moore hebben zich de look intussen aangemeten.

Door de populariteit van de look geven vrouwen ook meer uit aan lippenstift dan vroeger, stelt Mary Nanfelt. Omdat ze meer lippenstift kopen dan vroeger, maar ook omdat de merken hun prijzen lichtjes verhoogd hebben. Desondanks vliegen de fel gekleurde lippenstiften dus de deur uit. (EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content