Transgender model Lea T is nieuw gezicht van Redken

De muze van Riccardo Tisci leent haar gezicht en lokken voor de nieuwste campagne van beautylabel Redken. Lea T identificeert zichzelf als transgender vrouw.

De muze van Riccardo Tisci leent haar gezicht en lokken voor de nieuwste campagne van beautylabel Redken. Lea T identificeert zichzelf als transgender vrouw.

Het gaat Lea T voor de wind. Niet alleen wordt ze geroemd door Givenchy-ontwerper Riccardo Tisci, is ze de lieveling van Carine Roitfeld en staat ze samen met Kate Moss op de cover van Love, Lea T is sinds kort ook het nieuwe gezicht van de Chromaticslijn van Redken. Naast de modewereld, verovert ze nu dus ook het beauty-imperium.

Gezonde haardos

Het Braziliaanse model dankt haar volle, glanzende haar voor deze campagne en uiteraard het ruimdenkende Redken voor de kans die ze haar gaven. ‘Ik voel me vereerd, maar ook alsof ik een verantwoordelijkheid krijg,’ aldus Lea T. ‘Mensen zullen mijn gezicht associëren met het merk,’ vult ze aan.

Alle soorten schoonheid

‘We zijn allemaal mensen met onze eigen persoonlijkheden, onze eigen schoonheid, onze eigen levens,’ vertelt Lea. ‘Ik ben blij dat ik kan samenwerken met Redken omdat zij alle variaties van schoonheid appreciëren. Ze geloven in de individualiteit van een persoon en vinden dit erg belangrijk.’

Het model is trots dat ze deel kan uitmaken van een wereld waarin ze zichzelf vroeger nooit had geplaatst en hoopt een inspiratie te vormen voor vrouwen en transgenders wereldwijd. Alweer een voorbeeld dat het omarmen van diversiteit in de mode- en beautywereld het juiste antwoord is op de veranderende maatschappij. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content