Top 10: de beste bestemmingen

Top 10: de beste bestemmingen

Wij kozen voor de toplijst van de Britse TripAdvisor-site, die een meer Europees tintje vertoont. Hoewel: de eerste echt Europese bestemming (Boedapest) komt pas op plaats 3. De lijst:

1. Marrakech, Marokko

2. Phuket, Thailand.

3. Boedapest, Hongarije.

4. Bath, Verenigd Koninkrijk.

5. Sedona, Verenigde Staten.

6.Negril, Jamaica.

7. Istanbul, Turkije.

8. Yucatan, Mexico.

9. Toscane, Italië.

10. Hawaï, Verenigde Staten.

1. Verrassende nummer 1 in de lijst van Tripadvisor is Marrakech. Onder andere dank zij hotels als Les Deux Torus of de Riad Mehdi ook Palais Mehdi (foto).

2. Phuket (Thailand) komt als bestemming voor wellness razendsnel op de jongste jaren. Daarvan profiteren hotels als de Cheraim Spa Village.

4. Het Engelse Bath is net als ons eigen Spa, de moeder van alle wellness-bestemmingen. Hier worden dan ook de oude Romeinse baden nog in ere gehouden.

5. Verrassing op nummer 5: Sedona in de Amerikaase staat Arizona. Deze plek aan de rand van de woestijn trekt vooral liefhebbers van yoga en andere meditatietechnieken.

7. Turks bad, Turkse sauna, hammam,&. Turkije en de economische hoofdstad Istanbul konden niet ontbreken in de lijst. Met als één van de toppers de Ottomaanse Cagaloglu Hamam.

8. Yucatan, Mexico. Bij ons niet bekend als een wellness-bestemming, maar het schiereiland herbergt tal van kleinere en grote centra, zoals de Maya Tulum.

9. Toscane. Geschiedenis, cultuur, wijn & gastronomie, maar nu dus ook op vlak van wellness gesmaakt. Hier Bagno Vignoni, net onder Montalcino.

10. Hawaï. Haalt net de top 10 dankzij vulkanische bronnen, therapieën met lavastenen maar ook shiatsu.

IJsland komt op plaats 14, maar wordt op de voet gevolgd (15) door Andalusië (Spanje). De faam van de Medina Califal in Cordoba, een gerestaureerd, Arabisch badhuis uit de 10de eeuw, speelt hierbij zeker een rol.

Oer-klassieke bestemmingen zoals Evian-les-Bains (Frankrijk) scoren minder. Evian staat slechts op plaats 30. Surfers hebben het blijkbaar niet begrepen op instituten als het Royal Palace daar in de Haute Savoie.