Toners met meerwaarde

Een toner is een vloeistof die na de reiniging de laatste restjes product wegneemt, de poriën vernauwt en de huid klaarmaakt voor de verzorgingscrème.

Een toner is een vloeistof die na de reiniging de laatste restjes product wegneemt, de poriën vernauwt en de huid klaarmaakt voor de verzorgingscrème. Veel mensen slaan die stap al eens over, maar twee merken benadrukken de meerwaarde van hun lotion. Het driestappensysteem (reinigen, exfoliëren, hydrateren) van Clinique werd door verscheidene merken overgenomen. Exfoliëren gebeurt doorgaans in de vorm van een wekelijkse scrub (crème met korreltjes) of peeling (chemische exfoliatie), maar Clinique integreerde het in 1968 in het dagelijks verzorgingsritueel in de vorm van de Clarifying lotion (5 varianten, 200 ml: 21,50 euro). Meer dan veertig jaar later is het tijd voor een update die dankzij een herberekende concentratie salicylzuur en beschermende stoffen voor een comfortabelere, milde exfoliatie zorgt.

Shiseido trekt dan weer de kaart van de zachtheid. De tonic is bij Shiseido een softening lotion, die de huid verzacht, zodat de verzorgingscrème beter wordt opgenomen. Deze lotions bevatten bio-hyaluronzuur, wat sterk hydrateert. In de softening lotion van de nieuwe antirimpellijn Benefiance Wrinkle Resist 24 (vanaf 35+, 150 ml: 48 euro) zit ook Mukurossi-extract, dat het enzym dat rimpels bevordert deels neutraliseert.

In de parfumerie

Sofie Albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content