Tips voor het gebruik van een stijltang

Met een stijltang kan je meer dan enkel het haar steil maken. Ook krullen en golven kunnen het resultaat zijn van wat prutswerk in het haar met een stijltang. Veel vrouwen gebruiken dit stylinginstrument om hun haar in de juiste plooi te krijgen. Maar de warmte van een stijltang kan het haar beschadigen. Een goede voorbereiding kan de haarschade beperken.

Met een stijltang kan je meer dan enkel het haar steil maken. Ook krullen en golven kunnen het resultaat zijn van wat prutswerk in het haar met een stijltang. Veel vrouwen gebruiken dit stylinginstrument om hun haar in de juiste plooi te krijgen. Maar de warmte van een stijltang kan het haar beschadigen. Een goede voorbereiding kan de haarschade beperken.

De stijltang is uitgegroeid tot een algemeen bekend stylinginstrument. Met een stijltang kan je meer dan enkel het haar steil maken. Naast het ontkrullen kan je ook krullen of golven met een stijltang in je haar maken. Er is een waaier een mogelijkheden en dit instrument helpt om jouw kapsel – in no time – te veranderen. Krulspelden en borstels voor brushing blijven in de badkamerschuif, het enige wat we nodig hebben is een stijltang en de juiste producten voor de verzorging van het haar. De warmte van de stijltang kan het haar beschadigen en het is belangrijk om aangepaste producten te gebruiken en het haar goed te verzorgen.

De voorbereiding

Voor je met de stijltang aan de slag gaat, is het belangrijk om het haar te verzorgen. De warmte van de stijltang kan het haar immers beschadigen. Zeker wanneer je dun en broos haar hebt, is een goede verzorging noodzakelijk. Op die manier blijft de schade aan het haar beperkt en blijf je niet achter met haar dat zo droog aanvoelt als stro. Bij aankoop van een stijltang kan je hier ook al rekening mee houden. Een stijltang met keramische platen zou ‘milder’ zijn voor het haar en de warmte zou het haar minder beschadigen. Daarnaast is het gebruik van de juiste producten ook essentieel de schade in te perken.

De eerste stap in de goede richting is het wassen van het haar met een shampoo die aangepast is aan jouw type van haar. Gebruik ook conditioner en wrijf na het wassen het haar droog met de handdoek. Wacht met het stijlen tot het haar volledig droog is.

De laatste stap in de voorbereiding is het inmiddels droge haar beschermen tegen de hitte van de stijltang. Er bestaan speciale producten die het haar beschermen tegen extreme warmte. Deze producten zijn verkrijgbaar in het kapsalon. Daarnaast kan je ook een serum gebruiken voor de bescherming van de puntjes van het haar.

Een stylingproduct gebruiken

Een stylingproduct wordt aangebracht op het haar net voordat je begint met het stijlen. Het zorgt ervoor dat het haar zich makkelijker laat bewerken. De keuze voor een welbepaald product hangt af van wat je met je haar wil doen: steilen of krullen.

Wanneer je kiest om het haar te steilen, breng je het stylingproduct aan op nat haar. Het product zal zich goed verspreiden en het is een stuk makkelijker om het haar te kammen. Er komen minder knopen in het haar.

Voor het krullen van het haar met een stijltang breng je het stylingproduct aan op droog haar. Verdeel je lokken en breng het product aan op elke afzonderlijke lok.

Het haar steilen

Met een stijltang kan je het haar perfect glad krijgen. Hiervoor hoef je elke lok maar een keer door te steiltang te halen. We werken steeds van boven naar onder. Eenzelfde lok verschillende keren door de stijltang halen heeft weinig zin, het resultaat zal toch hetzelfde zijn. Je hoeft ook geen extra druk op de stijltang uit te oefenen. Het kan gebeuren dat het haar tijdens het steilen begint te ‘stomen’. Geen paniek: het zijn de haarproducten die verdampen.

Het haar krullen

Voor het maken van krullen hou je de stijltang heel losjes in de hand en ga je heel rustig over de verschillende lokken. Je neemt de lokken vlakbij de haarwortels en maakt lichte draaibewegingen met de tang. Hou de draaibeweging even vast en draai heel losjes in de richting van de haarwortels.

Je kan variatie aanbrengen in je krullen door de tang niet horizontaal maar verticaal te houden. Het is ook een verschil wanneer je richting je hoofd draait met de stijltang of de lok naar buiten draait. De krul zal op een andere manier ‘vallen’. De lok naar buiten draaien zorgt voor meer volume in het kapsel. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content