Hoewel het weer niet echt in kerststemming is - liters regen in plaats van sneeuw - zal uw lichaam het toch geweten hebben: de kerstfeestjes tot in de late uurtjes waarvoor u als een gek toastjes hebt zitten smeren (en eten) beginnen hun tol te eisen.

Nieuwjaar komt eraan en oud-op-nieuw wordt toch liefst gevierd tot diep in de nacht. Tijd om te herbronnen dus, zodat u opnieuw tot ster van de dansvloer wordt verkozen en niet in slaap valt voor het aftellen begonnen is. Hier alvast enkele tips.

- Zet de champagne even aan de kant en schakel voor enkele dagen over op thee met gember of water.
- Nu is het moment om slaap in te halen: ga voor die volle acht uur nu je de kans hebt!
- Begin nu vooral niet te diëten, het kwaad is waarschijnlijk toch al geschied. Kies wel voor noten en vitamine C-rijk voedsel in plaats van voor verzadigde vetten. Op die gevulde kalkoen met kroketten van het vorige feest kan u wel even overleven.
- Altijd een goed idee om even te gaan kijken bij onze Scandinavische bovenburen. Zij zweren bij lichttherapie. Reden genoeg om ook eens voor een lamp te gaan liggen. Zo bestrijden we meteen de algehele winterblues, remmen we de trek in zoetigheid en voelen we ons emotioneel rustiger en fysiek energieker.
- Om energie te krijgen is het nodig om uw lichaam in beweging te houden. Trek uw loopschoenen aan wanneer het even stopt met regenen of doe wat rek- en strekoefeningen binnenshuis.
- Hopelijk lag er onder de boom een bon voor een dagje wellness . Wisselbaden, zweten in de sauna of de hamam of een fikse massage: allemaal goed voor de bloedcirculatie en het lozen van afvalstoffen. Geen bon gekregen? Niet getreurd, u vindt vast wel ergens een slachtoffer die uw stijve nekspieren onder handen wilt nemen en in uw badkamer kan u uw persoonlijke spa creëren. Steek de geurkaarsen alvast aan!
- U kan natuurlijk ook altijd uw heil gaan zoeken in voedingssupplementen. De auteur van Clean, A-list dokter Alejandro Junger, raadt aan om - naast regelmatig te detoxen - dagelijks het ayurvedisch equivalent van ginseng, Ashwagandha te nemen. Sterren zoals Gwyneth Paltrow en Demi Moore nemen zijn raad ter harte, dus wij volgen gedwee. Het supplement zou goed zijn voor energie, je immuunsysteem een boost geven en een betere tolerantie tegen stress veroorzaken. Precies wat we nodig hebben in deze cruciale rustperiode tussen kerst en nieuwjaar.
- Nog zo'n 'wondermiddel' is het voedingssupplement Mariadistel. Het zou de werking van de lever bevorderen en katers doen verdwijnen en zelfs vermijden. Tussentijds toch nog de moed om op ieders gezondheid te klinken: sla flink wat van dit supplement in en u kan er weer tegen. (LP)

Hoewel het weer niet echt in kerststemming is - liters regen in plaats van sneeuw - zal uw lichaam het toch geweten hebben: de kerstfeestjes tot in de late uurtjes waarvoor u als een gek toastjes hebt zitten smeren (en eten) beginnen hun tol te eisen. Nieuwjaar komt eraan en oud-op-nieuw wordt toch liefst gevierd tot diep in de nacht. Tijd om te herbronnen dus, zodat u opnieuw tot ster van de dansvloer wordt verkozen en niet in slaap valt voor het aftellen begonnen is. Hier alvast enkele tips. - Zet de champagne even aan de kant en schakel voor enkele dagen over op thee met gember of water. - Nu is het moment om slaap in te halen: ga voor die volle acht uur nu je de kans hebt! - Begin nu vooral niet te diëten, het kwaad is waarschijnlijk toch al geschied. Kies wel voor noten en vitamine C-rijk voedsel in plaats van voor verzadigde vetten. Op die gevulde kalkoen met kroketten van het vorige feest kan u wel even overleven. - Altijd een goed idee om even te gaan kijken bij onze Scandinavische bovenburen. Zij zweren bij lichttherapie. Reden genoeg om ook eens voor een lamp te gaan liggen. Zo bestrijden we meteen de algehele winterblues, remmen we de trek in zoetigheid en voelen we ons emotioneel rustiger en fysiek energieker. - Om energie te krijgen is het nodig om uw lichaam in beweging te houden. Trek uw loopschoenen aan wanneer het even stopt met regenen of doe wat rek- en strekoefeningen binnenshuis. - Hopelijk lag er onder de boom een bon voor een dagje wellness . Wisselbaden, zweten in de sauna of de hamam of een fikse massage: allemaal goed voor de bloedcirculatie en het lozen van afvalstoffen. Geen bon gekregen? Niet getreurd, u vindt vast wel ergens een slachtoffer die uw stijve nekspieren onder handen wilt nemen en in uw badkamer kan u uw persoonlijke spa creëren. Steek de geurkaarsen alvast aan! - U kan natuurlijk ook altijd uw heil gaan zoeken in voedingssupplementen. De auteur van Clean, A-list dokter Alejandro Junger, raadt aan om - naast regelmatig te detoxen - dagelijks het ayurvedisch equivalent van ginseng, Ashwagandha te nemen. Sterren zoals Gwyneth Paltrow en Demi Moore nemen zijn raad ter harte, dus wij volgen gedwee. Het supplement zou goed zijn voor energie, je immuunsysteem een boost geven en een betere tolerantie tegen stress veroorzaken. Precies wat we nodig hebben in deze cruciale rustperiode tussen kerst en nieuwjaar. - Nog zo'n 'wondermiddel' is het voedingssupplement Mariadistel. Het zou de werking van de lever bevorderen en katers doen verdwijnen en zelfs vermijden. Tussentijds toch nog de moed om op ieders gezondheid te klinken: sla flink wat van dit supplement in en u kan er weer tegen. (LP)