Tips om een jetlag te vermijden

© Thinkstock

Tijdens de modeweken kan het leven van een model of journalist vaak heel hectisch zijn, inclusief lange vluchten en een verstoord bioritme. Wij verzamelden alvast enkele tips die een vervelende jetlag zo ver mogelijk weg houden.

Bereid je al een beetje voor door elke dag, gedurende een week voor je vertrek, je wekker een uur vroeger of later te zetten, afhankelijk van naar welke tijdzone je gaat. Zo is de schok voor je lichaam niet te groot.

Een gezond lichaam zal beter herstellen van een jetlag, dus slaap voldoende en eet gezond. Op de dag van het vertrek, eet je best een lichte maaltijd en drink je best ook veel water. Vermijd cafeïne en alcohol en probeer veel proteïnen te eten.

Eens toegekomen op je bestemming, probeer dan wakker te blijven tot het ter plaatse avond is. Het zal misschien even doorbijten zijn, maar zo ben je meteen in het dagelijkse ritme van je bestemming en zal je meer kunnen genieten van je vakantie.

In het vliegtuig kan je ook heel wat voorbereidend werk doen. Neem een oogmasker, oordopjes en reiskussen mee als je een nachtvlucht hebt en drink veel water en thee. Ga af en toe eens wandelen in de gangen en doe een paar stretchoefeningen.

Ten slotte geven we ook nog enkele tips mee van topvisagist James Kaliardos: “Breng een hydraterend masker aan voor je instapt in het vliegtuig en laat het intrekken gedurende de vlucht. Fris je gezicht even op vlak voor de landing en breng wat concealer en hydraterende lippenbalsem aan. Zo zie je er fris en stralend uit na elke vlucht.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content