Tips en tricks voor gewaagde nagelkunst

© Thinkstock

Knack Weekend ging zelf uitproberen hoe je de meest gedurfde nageltrends kan aanbrengen.

Zelf je nagellak mooi en verzorgd aanbrengen is soms verre van evident. Knack Weekend ging daarom op snelcursus bij Sofie Borghgraef, de internationale nagellakexpert bij Pro Nails.

“Beginnen doen we altijd op propere nagels, dus eerst moeten alle restjes er af”, begint Sofie. Vervolgens moet er altijd eerst een basislaag aangebracht worden die je nagels beschermt tegen het pigment van de nagellak. “Zeker bij felle of donkere kleuren is dit belangrijk, want anders zullen je nagels na verloop van tijd verkleuren.”

Nagellak wordt het best aangebracht in drie stroken. Je start in het midden van je nagel en duwt het borsteltje naar beneden, zo krijg je een mooie afronding onderaan de nagel. Vervolgens een strook langs links, en een langs rechts. “Ga nooit volledig tot tegen de huid, want dan lijkt het snel slordig en is het verlengende effect weg.”

Sofie raadt aan om – zeker bij donkere kleuren – altijd twee lagen aan te brengen. “Een dunne laag droogt sneller, dus beter twee dunne lagen dan één dikke.” Als je toch buiten de lijntjes hebt gekleurd, kan je trouwens beroep doen op de Yoyoba Polish Corrector van Pro Nails.

Naast gewone kleurtjes, kan je ook extra details aanbrengen waarvoor je kan werken met een topcoat met glitters, stickers of pailletten. “Een french manicure op de zwarte matte nagellak is een leuk extraatje zonder over the top te gaan.” Breng aan het tipje van je nagel een randje ‘Gloss it up’ aan. De glans zal afsteken op de matte nagellak.
Er zijn ook nagellakjes die pailletten in het flesje bevatten en die je gewoon aanbrengt eens de kleur droog is. Wie nog extravaganter wil gaan, kan een laag glanzende top aanbrengen en vervolgens heel de nagel onderdompelen in de glitters. “Bij deze extra is het belangrijk om de glitters goed te laten drogen en vervolgens nog een laag topcoat aan te brengen zodat de glitters goed blijven zitten.”

Stickers aanbrengen doe je best met een pincet. “Je kan ze makkelijk aanbrengen en verwijderen, maar gebruik zeker een pincet en knip de stickers al op voorhand in de gewenste vorm.”

Sofie geeft tenslotte nog de tip mee om je nagels altijd goed te verzorgen en vitamines te nemen die het haar versterken, want die zullen ook wonderen doen voor je nagels als ze echt broos zijn. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content