Vooral mensen met acne of rosacea in het gezicht zijn gebaat bij deze methode. In plaats van je jukbeenderen meer definitie te geven ga je met omgekeerd contouren de plekken die je liever minder rood of minder hard wil zien opvallen wegwerken met een donkerder kleurtje. Aangezien heel wat roodheden net op plaatsen zijn waar je volgens de traditionele contouringtechniek een lichte kleur zou aanbrengen heet deze make-uptoepassing omgekeerd contouren.

Het was de bekende beautyvlogger Wayne Goss die de techniek voor het eerst liet zien, maar wij vinden de video van de Nederlandse Vera Camilla duidelijker én eerlijker.

Vooral mensen met acne of rosacea in het gezicht zijn gebaat bij deze methode. In plaats van je jukbeenderen meer definitie te geven ga je met omgekeerd contouren de plekken die je liever minder rood of minder hard wil zien opvallen wegwerken met een donkerder kleurtje. Aangezien heel wat roodheden net op plaatsen zijn waar je volgens de traditionele contouringtechniek een lichte kleur zou aanbrengen heet deze make-uptoepassing omgekeerd contouren. Het was de bekende beautyvlogger Wayne Goss die de techniek voor het eerst liet zien, maar wij vinden de video van de Nederlandse Vera Camilla duidelijker én eerlijker.