Tieners tegen fotobewerking

© thinkstock

Nu gaan ook jonge meisjes zich roeren in de strijd tegen photoshop.

Verschillende psychologen en gezondheidsdeskundigen gingen de strijd tegen airbrushing al aan, zeggende dat overdreven manipulatie slecht was voor het zelfbeeld van jonge meisjes. Nu lijken ook die jonge meisjes zelf te protesteren tegen deze digitale dermatologie.

De 13-jaar oude Julia Bluhm is de aanvoerder van de jonge generatie tegen airbrushing. In een open brief aan de hoofdredactrice van Seventeen Magazine op de petitiewebsite Change.org zegt de Amerikaanse scholier dat de vele ge-airbrushte foto’s in haar favoriete magazines haarzelf en haar leeftijdsgenotes een laag zelfbeeld geven.

Haar moedige oproep aan Seventeen Magazine houdt dan ook in dat het magazine enkele keren per maand onbewerkte foto’s van “echte meisjes” moet laten zien. “In een magazine dat voor mij bedoeld is, wil ik meisjes zien die op mij lijken”, aldus de pientere Bluhm. “De mooie meisjes in boekjes zijn fake. Ze zijn bijna altijd zodanig aangepast dat het lijkt alsof ze de perfecte huid en het perfecte lichaam hebben. In het echte leven zien die meisjes er waarschijnlijk helemaal anders uit.” Bluhm weet haar punt goed te maken en haar petitie werd ondertussen al meer dan 7500 keer ondertekend. (HuffPost/KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content