1. Witte tandpasta

Smeer voordat je gaat slapen een klein beetje witte tandpasta (geen geltandpasta) op het puistje en was het er de volgende ochtend weer af. Je zal merken dat het er al een stuk beter uitziet.

2. Drink veel water

In ons lichaam huizen allerlei giftige stoffen. Sommigen daarvan veroorzaken puistjes. Wanneer je veel water drinkt - zeker tussen de 8 en 10 glazen per dag - moet je vaker naar het toilet en spoel je de giftige stoffen weg.

3. Blijf zoveel mogelijk van de puistjes af

Wanneer je puistjes uitknijpt zorg je ervoor dat ze zich verspreiden over je gezicht. Probeer zoveel mogelijk van de puistjes af te blijven om te voorkomen dat er nog meer tevoorschijn komen.

4. Citroensap

Citroensap is een van de effectiefste middeltjes tegen puistjes, zeker wanneer je het mengt met rozenwater. Laat het mengsel een half uurtje op de puistjes zitten en herhaal dit totdat ze verdwenen zijn. Je kan het citroensap ook mengen met kaneelpoeder.

5. Honing

Verschillende mengsels met honing werken goed tegen puistjes. Je kan honing mengen met kaneelpoeder, met appelpulp of met havermout. Laat het mengseltje een nacht op de puistje zitten en was je gezicht de volgende ochtend goed met water.

6. Basilicum

Leg vijf basilicumblaadjes 15 minuten in een kommetje water. Smeer het afkooksel op de puistjes en laat het een half uurtje zitten voordat je het er weer afwast. Herhaal dit geregeld.

7. Neemblaadjes en kurkuma

De neemboom is een Aziatische boom waarvan de blaadjes veel gebruikt worden bij huidproblemen en andere gezondheidsproblemen. Maak een pasta van enkele neemblaadjes (te koop bij Indiase winkels), kurkuma en een beetje water en smeer het op je huid. Was het er na een half uurtje weer af.

8. Aloe Vera

Ook de Aloe Vera plant staat bekend om zijn geneeskrachtige werking. Het pulp van de plant is niet alleen goed om bestaande puistjes te laten verdwijnen, maar ook om het tevoorschijn komen van nieuwe puistjes te voorkomen.

9. Sandelhoutpoeder

Meng een beetje sandelhoutpoeder met water en smeer het op de puistjes. Zodra het middeltje volledig is opgedroogd was je het eraf.

10. IJs

Stop een paar ijsklontjes in een doek en houd die tegen de puistjes. De puistjes worden er minder rood door en het voorkomt littekens. (Speed Mango/MS)

1. Witte tandpasta Smeer voordat je gaat slapen een klein beetje witte tandpasta (geen geltandpasta) op het puistje en was het er de volgende ochtend weer af. Je zal merken dat het er al een stuk beter uitziet.2. Drink veel water In ons lichaam huizen allerlei giftige stoffen. Sommigen daarvan veroorzaken puistjes. Wanneer je veel water drinkt - zeker tussen de 8 en 10 glazen per dag - moet je vaker naar het toilet en spoel je de giftige stoffen weg.3. Blijf zoveel mogelijk van de puistjes af Wanneer je puistjes uitknijpt zorg je ervoor dat ze zich verspreiden over je gezicht. Probeer zoveel mogelijk van de puistjes af te blijven om te voorkomen dat er nog meer tevoorschijn komen.4. Citroensap Citroensap is een van de effectiefste middeltjes tegen puistjes, zeker wanneer je het mengt met rozenwater. Laat het mengsel een half uurtje op de puistjes zitten en herhaal dit totdat ze verdwenen zijn. Je kan het citroensap ook mengen met kaneelpoeder.5. Honing Verschillende mengsels met honing werken goed tegen puistjes. Je kan honing mengen met kaneelpoeder, met appelpulp of met havermout. Laat het mengseltje een nacht op de puistje zitten en was je gezicht de volgende ochtend goed met water.6. Basilicum Leg vijf basilicumblaadjes 15 minuten in een kommetje water. Smeer het afkooksel op de puistjes en laat het een half uurtje zitten voordat je het er weer afwast. Herhaal dit geregeld. 7. Neemblaadjes en kurkuma De neemboom is een Aziatische boom waarvan de blaadjes veel gebruikt worden bij huidproblemen en andere gezondheidsproblemen. Maak een pasta van enkele neemblaadjes (te koop bij Indiase winkels), kurkuma en een beetje water en smeer het op je huid. Was het er na een half uurtje weer af.8. Aloe Vera Ook de Aloe Vera plant staat bekend om zijn geneeskrachtige werking. Het pulp van de plant is niet alleen goed om bestaande puistjes te laten verdwijnen, maar ook om het tevoorschijn komen van nieuwe puistjes te voorkomen.9. Sandelhoutpoeder Meng een beetje sandelhoutpoeder met water en smeer het op de puistjes. Zodra het middeltje volledig is opgedroogd was je het eraf.10. IJs Stop een paar ijsklontjes in een doek en houd die tegen de puistjes. De puistjes worden er minder rood door en het voorkomt littekens. (Speed Mango/MS)