‘Thermage’, de nieuwste anti-rimpeltechniek

De nieuwste techniek om rimpels te bestrijden heet ’thermage’.

De zoektocht naar manieren om rimpels uit te wissen gaat onafgebroken verder en de nieuwste techniek -die van over het Kanaal komt overgewaaid- heet ‘thermage‘.

Onze huid bestaat uit verschillende lagen en het idee achter thermage is de bovenlaag van de huid te verstevigen door het stimuleren van de collageenproductie in de onderste lagen. Het lijkt een beetje op het opvullen van een kussen. Je doet niets aan de kussensloop, maar door meer veren toe te voegen, wordt het oppervlak gladder.

Collageen is belangrijk voor het jong houden van de huid. Mettertijd maken we minder collageen aan en dus is er altijd al gezocht naar een manier om de productie ervan op peil te houden. Een van de manieren is de huid ‘beschadigen’, omdat de immuunreactie van de huid er dan in bestaat meer collageen te produceren. Maar in tegenstelling tot een dermaroller (roller met naalden in), gaat thermage enkel de diepere lagen van de huid “beschadigen”. Radiogolven verwarmen de diepere huidlagen, maar niet de bovenlaag.

“Meteen na de behandeling -die in principe maar één keer moet worden uitgevoerd -zie je verbetering in de huid. Na vier maanden is het resultaat optimaal, omdat de productie van collageen tijd nodig heeft”, zegt dr Rita Rakus, die in haar Londense kliniek al vier jaar ’thermage’ toepast, aan de Britse krant The Daily Mail.

Zoals gewoonlijk bij spectaculaire anti-rimpeltechnieken zijn ook enkele (rimpelloze) celebrities fan, in dit geval Linda Evangelista.
Maar thermage heeft ook zijn tegenstanders. Esther Fieldgraas van de esthetische kliniek Medspa in Londen gelooft dat er veel goedkopere en minstens even efficiënte behandelingen tegen rimpels voorhanden zijn. Wat wie een gelaatsthermage wil, moet toch al snel 4000 euro neertellen.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content