#ThePowerOfMakeup: waarom make-up wel empowering kan zijn

Via de hashtag #ThePowerofMakeup tonen heel wat vrouwen dat het aanbrengen van lippenstift, eyeliner, mascara en blush gewoon leuk is en bovendien talent vereist.

Dat de natuurlijke look aan terrein heeft gewonnen, is natuurlijk positief voor zij die ’s morgens geen zin of tijd hebben om met make-up in de weer te zijn. Het kan erg bevrijdend aanvoelen om volledig make-uploos voor de dag te komen. Dat vrouwen zich zelfzeker genoeg voelen om zonder ook maar een spatje verf de deur uit te gaan, juichen we toe.

Toch wil dit niet zeggen dat we vrouwen die wél graag make-up aanbrengen moeten uitlachen of bekritiseren. Via Twitter, YouTube en Instagram laat deze doelgroep van zich horen. Ze stellen ze geen make-up gebruiken om mannen te versieren, anderen te plezieren of zichzelf te verbergen.

Door de helft van hun gezicht vrij te laten van make-up tonen ze dat ze niet beschaamd zijn voor hun natuurlijke schoonheid, maar af en toe gewoon echt genieten van het aanbrengen en dragen van make-up. Dat ze ondanks kritiek toch hun ding doen en in gaan tegen de stroom, bewijst dat het dragen van make-up net zo empowering kan zijn als het niet dragen van make-up. Alles valt of staat met de reden waarom je iets doet. ‘Mijn antwoord is altijd: ik doe het voor mezelf,’ klinkt het.

In een wereld die tolerant en vrij is, zou dit een vanzelfsprekendheid moeten zijn. ‘Let your true colors shine through’ en doe vooral waar je zelf zin in hebt. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content