Test met smartphone of cosmetica dieproefvrij is

Met de Time2makeup-app kan je de barcode van beautyproducten scannen en zo nagaan of het cosmeticamerk haar producten al dan niet test op dieren.

De Nederlandse website dierproefvrij.nl bood al een lijst aan met 135 dierproefvrije cosmeticamerken. Nu lanceert het ook een aan applicatie voor de smartphone.

Met de Time2makeup-app kan je de barcode van beautyproducten scannen en zo nagaan of het cosmeticamerk haar producten al dan niet test op dieren. Ook krijg je toegang tot een lijst met merken die hun producten niet testen op dieren.

Europees totaal verbod van kracht in 2013
Sinds 11 maart 2009 zijn reeds tien van de dertien veiligheidstesten in de cosmetica-industrie vervangen door proefdiervrije technieken. Tegen 2013 wil Europa een totaal verbod op dierproeven voor cosmetica invoeren. Probleem is echter dat er nog geen manier bestaat om de laatste drie cosmeticatesten te vervangen door testen waarbij geen gebruik gemaakt wordt van proefdieren. Daarom overweegt de Europese commissie nu om het totale verbod verder uit te stellen tot een altneratieve methode voorhanden is.(JK)

Via deze website kan je de applicatie downloaden. Wie niet in het bezit is van een smartphone kan gebruik maken van de lijst met cosmeticamerken, die hun producten niet testen op dieren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content