Test de catwalk make-up van Alexander McQueen tijdens zijn nieuwste expo

17/04/15 om 11:40 - Bijgewerkt om 11:40

Modeontwerper Alexander McQueen stond bekend om zijn controversiële ontwerpen en zijn spectaculaire aanpak wat betreft catwalk beauty. Voor het eerst opent binnenkort een tentoonstelling in Londen die zal focussen op zijn defilé make-up looks, 'Warpaint'.

Test de catwalk make-up van Alexander McQueen tijdens zijn nieuwste expo

© REUTERS

'Warpaint' is een ode aan de legendarische catwalk beauty waar de overleden ontwerper hoge toppen mee scheerde. De expositie zal bestaan uit het toelichten van 22 karakteristieke make-up looks die de catwalk van wijlen Alexander McQueen mochten sieren.

Specifiek en uiterst perfectionistisch

Eén van de make-up artiesten waarmee de modeontwerper jarenlang nauw mee samenwerkte tijdens zijn catwalk defilés, Val Garland, benadrukt hoe perfectionistisch McQueen was. 'Er was geen goed of slecht, enkel zijn visie op de look die moest en zou passen met de make-up. Alles wat daar van afweek, werd afgeschreven.'

Futuristische looks zelf uittesten

Wat de expo uniek maakt in zijn soort, is het technologisch hoogstaande dat hand in gaat met het interactieve. Via creatieve technologie zullen bezoekers verschillende futuristische make-up looks van McQueen digitaal op hun gezicht kunnen projecteren, een primeur.

De modetentoonstelling "Savage Beauty", die vorige maand opende in het Londense Victoria & Albertmuseum en nog te bezichtigen is tot 2 augustus, werd door ons alvast erg goed onthaald.

'Warpaint': praktisch

De eerste tentoonstelling van Alexander McQueen die zich focust op zijn catwalk make-up vindt plaats in de Fashion Space Gallery van London College of Fashion.

De expo loopt van 30 april tot 7 augustus 2015 en de toegang is gratis.

(LD)

Onze partners