Test Aankoop dient opnieuw klacht in tegen drie zonnecrèmes

© Getty

Consumentenorganisatie Test-Aankoop klaagt opnieuw aan dat verschillende zonnecrèmes niet doen wat ze beloven.

Consumentenorganisatie Test Aankoop heeft bij de FOD Volksgezondheid een nieuwe klacht ingediend tegen drie zonnecrèmes van het Belgische merk Biosolis. Die voldoen namelijk niet aan de op de verpakking beloofde bescherming. Daarom vraagt de consumentenorganisatie om de producten uit de rekken te halen.

Het gaat om de SPF 30 sprayversie, de SPF 30 lotion en de SPF 50+ lotion van het merk Biosolis. De SPF 30 producten voldoen zowel niet op het vlak van uv A- als uv B-bescherming (respectievelijk verantwoordelijk voor huidveroudering en zonnebrand). De SPF 50+ lotion schiet enkel tekort op het vlak van bescherming tegen huidveroudering.

Daarnaast herhaalt de consumentenorganisatie ook haar oproep om de Clinique Mineral suncream SPF 30 en de Zwitsal SPF 50+ crème met parfum voor kinderen, die eerder al werden gebuisd, uit de rekken te halen. De gel-crème van SPF 30 van ISDIN, die ook een onvoldoende kreeg, is ondertussen wel niet meer in de handel te koop.

Belgisch merk, Belgische maatregelen

“In tegenstelling tot de merken Zwitsal, ISDIN of Clinique, die respectievelijk Nederlands, Spaans en Amerikaans zijn, zijn de producten van Biosolis Belgisch, wat impliceert dat de FOD Volksgezondheid zelf alle maatregelen kan nemen die zij nodig acht in ons land, zoals het hertesten van producten, zonder te moeten wachten tot eventuele buitenlandse autoriteiten in actie schieten. Wij hopen dan ook op een snellere reactie dan die in het geval van buitenlandse producten”, stelt Simon November, woordvoerder van Test Aankoop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content