Zestig jaar geleden mat de gemiddelde vrouwentaille zo'n 68 centimeter en woog ze vier kilo minder dan vrouwen vandaag, die met een gemiddelde tailleomtrek van 86 centimeter toch heel wat breder zijn dan hun voorouders.

De heupomtrek is dan weer niet spectaculair toegenomen (van 99 cm naar 101 cm) en ook onze buste is bijna hetzelfde gebleven (van 93 cm naar 96 cm). Deze data, verzamelt door een Brits onderzoeksbureau, wijst erop dat onze 'natuurlijke' taille steeds meer verdwijnt en ons figuur alsmaar rechthoekiger wordt.

Vrouwen kampen vandaag ook meer met overgewicht, een rechtstreekse indicator voor het verdwijnen van onze taille. In de taille-regio is het immers ontzettend moeilijk om vet te verliezen en hoewel je een buikje er netjes af kan sporten en je je benen gestroomlijnder kan maken vergt het verkrijgen van een taille heel erg veel heel erg doelgerichte training.

Aangezien de mens liever lui (lees: onder narcose) dan moe is zien plastisch chirurgen een toename in aanvragen voor het creëren van de wespentaille, door sommigen geadverteerd als de Mad Men Waistline. (KS)

Zestig jaar geleden mat de gemiddelde vrouwentaille zo'n 68 centimeter en woog ze vier kilo minder dan vrouwen vandaag, die met een gemiddelde tailleomtrek van 86 centimeter toch heel wat breder zijn dan hun voorouders. De heupomtrek is dan weer niet spectaculair toegenomen (van 99 cm naar 101 cm) en ook onze buste is bijna hetzelfde gebleven (van 93 cm naar 96 cm). Deze data, verzamelt door een Brits onderzoeksbureau, wijst erop dat onze 'natuurlijke' taille steeds meer verdwijnt en ons figuur alsmaar rechthoekiger wordt. Vrouwen kampen vandaag ook meer met overgewicht, een rechtstreekse indicator voor het verdwijnen van onze taille. In de taille-regio is het immers ontzettend moeilijk om vet te verliezen en hoewel je een buikje er netjes af kan sporten en je je benen gestroomlijnder kan maken vergt het verkrijgen van een taille heel erg veel heel erg doelgerichte training. Aangezien de mens liever lui (lees: onder narcose) dan moe is zien plastisch chirurgen een toename in aanvragen voor het creëren van de wespentaille, door sommigen geadverteerd als de Mad Men Waistline. (KS)