Het aantal twintigers dat zich laat inspuiten met Botox - een middel dat de spieren onder de huid tijdelijk verlamd en zo rimpelvorming tegengaat- is het afgelopen jaar gestegen met tien percent, zo blijkt uit een studie van ABC News.

De zender vond bovendien een Amerikaans dermatologe die niet helemaal tegen deze ontwikkeling is. "Vroeg beginnen met botox kan betekenen dat sommige rimpels nooit zullen doorkomen", aldus Dr Jeanine Downie uit -verrassing- New Jersey. Zelf krijgt ze regelmatig twintigers over de vloer, meisjes die roken of veel in de zon gelegen hebben en daar nu de gevolgen van zien.

De jongeren die ABC News aan bod liet waren allemaal bijzonder enthousiast over de behandelingen, een enkeling vergeleek het zelfs met naar de kapper gaan; "je voelt je meteen mooier wanneer je buitenstapt."

Botox kent medische voor- en tegenstanders -sommigen zeggen dat je spiermassa (ook over de rest van het lichaam) zou verdwijnen en plaats maakt voor vet, anderen zien geen kwaad in de inspuitingen- maar het psychologische effect is er wel degelijk. Botox is, net zoals vele andere plastisch chirurgische ingrepen, ontzettend verslavend: als patiënt ga je op de duur alleen maar meer willen, en dat is als twintiger niet bijzonder aangewezen. (KS)

Het aantal twintigers dat zich laat inspuiten met Botox - een middel dat de spieren onder de huid tijdelijk verlamd en zo rimpelvorming tegengaat- is het afgelopen jaar gestegen met tien percent, zo blijkt uit een studie van ABC News. De zender vond bovendien een Amerikaans dermatologe die niet helemaal tegen deze ontwikkeling is. "Vroeg beginnen met botox kan betekenen dat sommige rimpels nooit zullen doorkomen", aldus Dr Jeanine Downie uit -verrassing- New Jersey. Zelf krijgt ze regelmatig twintigers over de vloer, meisjes die roken of veel in de zon gelegen hebben en daar nu de gevolgen van zien. De jongeren die ABC News aan bod liet waren allemaal bijzonder enthousiast over de behandelingen, een enkeling vergeleek het zelfs met naar de kapper gaan; "je voelt je meteen mooier wanneer je buitenstapt." Botox kent medische voor- en tegenstanders -sommigen zeggen dat je spiermassa (ook over de rest van het lichaam) zou verdwijnen en plaats maakt voor vet, anderen zien geen kwaad in de inspuitingen- maar het psychologische effect is er wel degelijk. Botox is, net zoals vele andere plastisch chirurgische ingrepen, ontzettend verslavend: als patiënt ga je op de duur alleen maar meer willen, en dat is als twintiger niet bijzonder aangewezen. (KS)