Sporten op elk moment van de dag

© Thinkstock

Een nieuwe evolutie in de sportwereld doet zich voor. Het internet is namelijk geëvolueerd tot onze trouwste sportgids, waardoor sporten op elke minuut van de dag mogelijk wordt.

Een nieuwe evolutie in de sportwereld doet zich voor. Het internet is namelijk geëvolueerd tot onze trouwste sportgids, waardoor sporten op elke minuut van de dag mogelijk wordt.

De fitness of het zwembad in de buurt gesloten? Geen fatsoenlijke sportoutfit? Geen van deze excuses wordt nog getolereerd in onze huidige samenleving. Het internet is namelijk uitgegroeid tot onze persoonlijke sportgids én coach in het hele fitnessgebeuren. We hoeven ons niet langer te verplaatsen, waardoor we kostbare tijd en moeite uitsparen. Het enige wat we vandaag nodig hebben om te bewegen, is ons lichaam en het internet. En dat bespaart ons dan weer geld. Een win-winsituatie!

Een plattere buik, mooier gevormde benen, noem maar op. Het lijkt bijna ’too good to be true’. Toch zijn velen reeds fan van deze onlinefitnesshype. Het internet brengt ons alle informatie die we nodig hebben en daarnaast kunnen wij zelf het moment bepalen. Volgens fitnessexperte Amanda Russell hoef je niet perse langer te trainen om resultaat te zien. “My entire philosophy is based on the idea that getting fit is not about spending more time or money on exercise, it is about exercising less and making the time spent more effective and higher quality.”, aldus Russell op haar blog op Livestrong.com.

Het internet is steeds rijker gevuld met dergelijke instructiefilmpjes. Toch is het belangrijk niet zomaar elke work-out die op het internet verschijnt, na te doen. Vele filmpjes worden ook door niet-professionals gemaakt en slaan enkele belangrijke principes in de wind. Onze uitgeteste favoriet is livestrong.com. Via deze website vind je een uitgebreid aanbod van korte sportsessies, gaande van pilates met Cassey Ho tot ’tone it up’ met Karena en Katrina. De coaches zien er alleszins veelbelovend uit. Aan het werk! (ADC)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content