Sporten: ook met je gezicht!

© Nivea

De NIVEA-huidspecialisten zetten enkele essentiele oefeningen voor een strak en gelift gezicht op een rijtje

Nivea is al meer dan 100 jaar een van de beste referenties als het op huidverzorging aankomt. Waar het allemaal begon met een rond blik met hydraterende crème heeft het merk nu een uitgebreid gamma aan producten voor lichaam en gelaat.

Omdat ze bij Nivea willen blijven vooruitdenken hebben ze hun bekende gezichtsmaskers onder handen genomen. Het voedend honingmasker en het zuiverend peel-offmasker werden in een nieuw kleedje gestoken en het gamma werd uitgebreid met het Pure Effect actief zuiverend masker. Dit nieuwe masker reinigt je poriën grondig en voorkomt puistjes en onzuiverheden, voor een schone en matte huid.

Niet alleen crèmes en lotions dragen echter bij tot een mooie huid: wie wil stralen moet sporten; ook met het gezicht. Doelgerichte oefeningen kunnen een verstevigend, liftend en verjongend effect hebben op de huid. Ontdek hier enkele oefeningen die NIVEA uitzocht voor een strakke gezichtshuid. Voer ze uit wanneer je er ook maar aan denkt tijdens de dag!

Oefening 1 – Zwanenhals Ga rechtop staan en duw je onderste kaakbeen naar voren zodat je halsspieren zich opspannen. Hou aan gedurende 2 à 3 seconden, laat los en ontspan.

Oefening 2 – Stevige kin en kaken
Maak een vuist en plaats deze onder je kin. Open je onderste kaakbeen lichtjes, duw tegen je vuist en bied weerstand. Hou aan gedurende 6 tot 10 seconden, laat vervolgens los en ontspan.

Oefening 3 – Strakke oogcontouren Hou je duim en je wijsvinger van beide handen onder je wenkbrauwen en op het kaakbeen onder het oog. Open je ogen eerst wijd, sluit ze vervolgens en knipper. Sluit ze vervolgens opnieuw en ontspan.

Oefening 4 – Strak voorhoofd Hou je vingers van beide handen horizontaal bovenop je voorhoofd. Trek vervolgens je wenkbrauwen en oogleden op en bied weerstand met je vingers. Hou aan gedurende 6 tot 10 seconden. Laat los en ontspan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content