Ombre, de highlightrage waarbij je haarkleur vervaagt van donker aan de haarwortels naar lichter aan de haarpunten, krijgt concurrentie. Splashlights worden getipt als dé nieuwe haarstijl voor de New York Fashion Week.

Splashlights zijn een strook highlights die horizontaal doorheen het haar lopen van je ene oor naar het andere om de illusie te creëren dat je onder een schijnwerper staat. Dit nieuwe kleureffect werd uitgevonden door de gekende haar-en-kleurexperte uit New York, Aura Friedman.

Friedman paste haar nieuwe techniek onlangs toe bij Chairliftzangeres Caroline Polachek. "Ik wou het het effect creëren dat een schijnwerper het haar raakt op een bepaalde plaats", vertelde ze toen aan Allure.

Om mooie splashlights te creëren verft Friedman eerst een strook bleach op het haar, beginnende bij de onderste lagen van het haar en daarna langzaam naar buiten toe werkend. Ten slotte verft ze het haar boven en onder de ontkleurde strook in een kleur die dicht aansluit bij de natuurlijke haarkleur van de klant.

Friedman, die ook het ombre-effect groot maakte, zou nu van haar nieuwe techniek een rage willen maken tijdens de New York Fashion Week. Allure meldt dat Friedman op haar Instagrampagina een foto postte waarop ze splashlights aan het aanbrengen was met daarbij de volgende tags: #nyfw #prep.

Binnenkort lopen mogelijks dus heel wat modellen rond met splashlights. Hoop je nu snel even bij de kapper binnen te springen om jezelf deze nieuwe look aan te meten? Bedenk dan wel dat de techniek nieuw is en weet ook dat je maar liefst negen uur in de kappersstoel moet doorbrengen, zo vertelde Polachek aan Glamour Magazine. EL)

Ombre, de highlightrage waarbij je haarkleur vervaagt van donker aan de haarwortels naar lichter aan de haarpunten, krijgt concurrentie. Splashlights worden getipt als dé nieuwe haarstijl voor de New York Fashion Week. Splashlights zijn een strook highlights die horizontaal doorheen het haar lopen van je ene oor naar het andere om de illusie te creëren dat je onder een schijnwerper staat. Dit nieuwe kleureffect werd uitgevonden door de gekende haar-en-kleurexperte uit New York, Aura Friedman. Friedman paste haar nieuwe techniek onlangs toe bij Chairliftzangeres Caroline Polachek. "Ik wou het het effect creëren dat een schijnwerper het haar raakt op een bepaalde plaats", vertelde ze toen aan Allure. Om mooie splashlights te creëren verft Friedman eerst een strook bleach op het haar, beginnende bij de onderste lagen van het haar en daarna langzaam naar buiten toe werkend. Ten slotte verft ze het haar boven en onder de ontkleurde strook in een kleur die dicht aansluit bij de natuurlijke haarkleur van de klant. Friedman, die ook het ombre-effect groot maakte, zou nu van haar nieuwe techniek een rage willen maken tijdens de New York Fashion Week. Allure meldt dat Friedman op haar Instagrampagina een foto postte waarop ze splashlights aan het aanbrengen was met daarbij de volgende tags: #nyfw #prep. Binnenkort lopen mogelijks dus heel wat modellen rond met splashlights. Hoop je nu snel even bij de kapper binnen te springen om jezelf deze nieuwe look aan te meten? Bedenk dan wel dat de techniek nieuw is en weet ook dat je maar liefst negen uur in de kappersstoel moet doorbrengen, zo vertelde Polachek aan Glamour Magazine. EL)