SoPolish van ProNails getest: ultieme oplossing voor ongeduldige nagellakklunzen

© -

Nagels lakken is voor sommigen een ontspannende bezigheid, voor anderen vreselijk frustrerend. En dan zwijgen we nog over de horror van het verwijderen van nagellak met dissolvant. Voor deze laatste groep mensen is de semipermanente nagellak SoPolish van ProNails de perfecte oplossing.

Ondergetekende heeft een haat-liefdeverhouding met nagellak. Nagellak is elegant en leuk, maar een regelrechte ramp om aan te brengen. Bovendien lijken tafels, kasten en boeken een enorme aantrekkingskracht uit te oefenen op bepaalde vers gelakte nagels.

Naar het nagelsalon voor gelnagels is voor sommigen de oplossing voor dit probleem, maar anderen willen liever een meer natuurlijk look. Dat is de markt waar ProNails op mikt met hun SoPolish manicure. Het nagellabel belooft veertien dagen perfect gelakte nagels zonder beschadiging bij het verwijderen van de lak. ‘Protect & Peel’ is dus de kracht van deze mani.

Hoe werkt het?

De nagelstiliste vijlt eerst de nagels bij en verwijdert vuil, zodat de ‘second skin’ stickers goed kunnen vasthechten. Uiteraard werkt de behandeling het best bij stevige, propere nagels van een niet te korte lengte. Maar ook met mijn broze stompjes kon ze aan de slag. Bovenop je nagels komen dunne stickers, waarop de lak wordt aangebracht. Je kan kiezen uit talloze kleuren, waaronder ook de trendkleuren van het moment. Uw nederig proefkonijn ging voor een klassieke tint bordeaux, aangezien ze geen twee weken lang wilde nadenken welke kleren passen bij die schattige babyblauwe lak.

Na een lakbeurt leg je je vingers onder een lamp te drogen. Twee lagen en een topcoat zijn genoeg om een stevig, glanzend resultaat te bekomen.

Zonder gif

Online lezen we dat deze behandeling geen tolueen, formaldehyde, dibutylftalaat of TPO bevat. Gezien de recente onrustwekkende berichten over giftige stoffen die via nagellak het lichaam binnendringen, lijkt ons dit een behoorlijk groot pluspunt. Om de lak te verwijderen hoef je ook geen stinkende dissolvant te gebruiken, maar trek je gewoon het laagje eraf.

Het resultaat

Na de behandeling rest enkel nog het gevoel onderdrukken om 24/7 naar je nagels te staren en eraan te pulken. De eerste dagen blijven de nagels puntgaaf en krijg ik positieve reacties. Sommige critici zouden ze lak liever iets minder glanzend zien, anderen vinden dit net mooi. De gustibus et coloribus…

Mijn onhandigheid en zeer uitzonderlijke poetsdrang zorgen helaas voor een afgeschilferd stukje aan de duimnagel na enkele dagen, maar dat wordt snel opgelost door een laagje nagellak over de ‘chip’ in dezelfde kleur. De rest van de twee weken blijft de nagellak perfect zitten. Nagels groeien natuurlijk, dus de uitgroei is zichtbaar, maar niet storend. Het verwijderen van de lak gebeurt in een wip en mijn nagels waren niet beschadigd.

Eindelijk een oplossing gevonden voor het eeuwige dilemma: to nagellak or not to nagellak? Gewoon drie kwartier bij de nagelstiliste aan tafel schuiven en twee weken lang genieten van perfecte nagels. Ideaal om voor een reisje te laten doen of gewoon tijdens een drukke werkperiode. Wij zijn fan.

Praktisch

Het laten aanbrengen van de SoPolish kost 35 euro in een salon. Via deze link kun je een salon in je buurt vinden. Wij werden verwend door Lizzy bij het Premium Salon op de Frankrijklei in Antwerpen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content