De schil van een citrusvrucht is een natuurlijke schoonheidskuur voor de huid. Gooi dus in het vervolg je schil niet weg na het eten van die sinaasappel of mandarijn. Een dergelijke schil is het hoofdingrediënt voor het vervagen van donkere vlekken, grauwe tinten op te lichten en zelfs acne te verminderen. Schrap die dure behandelingen, medicatie of crèmes: wij selecteerden DIY middeltjes die vanuit je luie zetel kunnen worden gemaakt, het enige wat je nodig hebt, zijn twee sinaasappels en een blender om het hoofdingrediënt te fabriceren: sinaasappelpoeder.

Instructies:

Stap 1: Was twee sinaasappels onder de kraan. Neem bij voorkeur biologische sinaasappels, die zijn niet blootgesteld aan een gebruikelijke mix van insecticiden en gif- of meststoffen, die niet bevorderlijk zijn voor het gezicht.

Stap 2: Schil of pel de sinaasappel. Verwarm de schil van de sinaasappel in een glazen ovenschotel op 100 graden gedurende 25 minuten.

Stap 3: Haal de opgedroogde schil uit de ovenschotel en stop het in een blender tot je een poederachtige substantie verkrijgt.

Stap 4: Filter de poederachtige substantie in een zeef tot enkel de fijnste korrels overblijven. Het sinaasappelpoeder kan uit het zonlicht tot 3 maanden bewaard worden in een glazen bokaal.

Sinaasappelpoeder bevat natuurlijke fruitzuren die dode huidcellen op het gezicht laten afschilferen zonder de huid te beschadigen. , iStock
Sinaasappelpoeder bevat natuurlijke fruitzuren die dode huidcellen op het gezicht laten afschilferen zonder de huid te beschadigen. © iStock

Eens je het sinaasappelschilpoeder bij de hand hebt, is het creëren van je eigen DIY wonderproducten voor je huid, kinderspel. Onze twee favorieten:

1. Sinaasappel/kurkumamasker

Deze wondermix biedt hulp tegen acne, verwijde poriën en mee-eters, in de vorm van een gezichtsmasker. Sinaasappelpoeder bevat natuurlijke fruitzuren die dode huidcellen op het gezicht laten afschilferen zonder de huid te beschadigen. Kurkuma en honing zitten boordevol antioxidanten en hebben een antibacteriële werking. Daarbovenop bestrijden ze tekenen van ouderdom.

Ingrediënten:

1 theelepel sinaasappelschilpoeder

1 theelepel kurkuma

1 theelepel biologische honing

Meng de ingrediënten tot je een soort van pasta verkrijgt. Breng het gezichtsmasker aan met een grote make-up borstel en laat 10 minuutjes inwerken vooraleer je je gezicht afspoelt met lauw water.

2. Sinaasappelijsblokjes

Deze zelf samengestelde ijsblokjes verlichten donkere vlekken en acne littekens. Ook zijn ze verzachtend tegen zonnebrand.

Ingrediënten:

2 theelepels sinaasappelschilpoeder

2 blaadjes aloë vera

1 half glas water

Sap van 1 citroen

Meng de ingrediënten in een grote kom. Vul de vloeibare substantie in een ijsblokjesvorm, en laat 12 uur invriezen. Eens ze bevroren zijn kan je je gezicht masseren met de ijsblokjes.

(LD via R29)

De schil van een citrusvrucht is een natuurlijke schoonheidskuur voor de huid. Gooi dus in het vervolg je schil niet weg na het eten van die sinaasappel of mandarijn. Een dergelijke schil is het hoofdingrediënt voor het vervagen van donkere vlekken, grauwe tinten op te lichten en zelfs acne te verminderen. Schrap die dure behandelingen, medicatie of crèmes: wij selecteerden DIY middeltjes die vanuit je luie zetel kunnen worden gemaakt, het enige wat je nodig hebt, zijn twee sinaasappels en een blender om het hoofdingrediënt te fabriceren: sinaasappelpoeder. Instructies: Stap 1: Was twee sinaasappels onder de kraan. Neem bij voorkeur biologische sinaasappels, die zijn niet blootgesteld aan een gebruikelijke mix van insecticiden en gif- of meststoffen, die niet bevorderlijk zijn voor het gezicht.Stap 2: Schil of pel de sinaasappel. Verwarm de schil van de sinaasappel in een glazen ovenschotel op 100 graden gedurende 25 minuten.Stap 3: Haal de opgedroogde schil uit de ovenschotel en stop het in een blender tot je een poederachtige substantie verkrijgt.Stap 4: Filter de poederachtige substantie in een zeef tot enkel de fijnste korrels overblijven. Het sinaasappelpoeder kan uit het zonlicht tot 3 maanden bewaard worden in een glazen bokaal.Eens je het sinaasappelschilpoeder bij de hand hebt, is het creëren van je eigen DIY wonderproducten voor je huid, kinderspel. Onze twee favorieten: Deze wondermix biedt hulp tegen acne, verwijde poriën en mee-eters, in de vorm van een gezichtsmasker. Sinaasappelpoeder bevat natuurlijke fruitzuren die dode huidcellen op het gezicht laten afschilferen zonder de huid te beschadigen. Kurkuma en honing zitten boordevol antioxidanten en hebben een antibacteriële werking. Daarbovenop bestrijden ze tekenen van ouderdom. Ingrediënten: 1 theelepel sinaasappelschilpoeder 1 theelepel kurkuma 1 theelepel biologische honing Meng de ingrediënten tot je een soort van pasta verkrijgt. Breng het gezichtsmasker aan met een grote make-up borstel en laat 10 minuutjes inwerken vooraleer je je gezicht afspoelt met lauw water.Deze zelf samengestelde ijsblokjes verlichten donkere vlekken en acne littekens. Ook zijn ze verzachtend tegen zonnebrand.Ingrediënten: 2 theelepels sinaasappelschilpoeder 2 blaadjes aloë vera 1 half glas water Sap van 1 citroen Meng de ingrediënten in een grote kom. Vul de vloeibare substantie in een ijsblokjesvorm, en laat 12 uur invriezen. Eens ze bevroren zijn kan je je gezicht masseren met de ijsblokjes. (LD via R29)