Simpele en snelle oplossing voor donkere kringen onder de ogen

© iStock

Ontdek hier hoe je in een wip komaf kan maken met donkere kringen onder de ogen en iedere dag kan stralen.

Make-up artieste Ashley Rebecca legt aan Refinery29 uit hoe je een van de meest vervelende beautyproblemen kan wegwerken met schmink. Uiteraard dienen de onderliggende redenen voor dit probleem, namelijk dehydratatie, allergieën of een gebrek aan slaap, aangepakt te worden om de kringen te doen verdwijnen op lange termijn, maar wie op zoek is naar een snellere oplossing, is hier aan het juiste adres.

Voorbereiding

Voor je grijpt naar je concealer, kan je best de huid onder de ogen voorbereiden met een goede oogcrème die hydraterend werkt. Je kiest best voor een crème met een oplichtend effect en toegevoegde vitamine k en retinol voor een goed resultaat. Wie ook last heeft van wallen, kiest liefst voor een verkoelende gel die lekker dik mag worden aangebracht. Laat de crème en/of gel opdrogen alvorens verder te gaan met het proces.

Kies het juiste product

Wie erg donkere kringen heeft, opteert best voor een kleurcorrigerende concealer. Afhankelijk van de ondertoon in je huid, kies je voor een bepaalde tint. Ashley raadt aan om roze concealers te gebruiken wanneer je een lichte huid hebt en perziktinten voor een medium tot donkere huid. Voor een natuurlijk effect kan je deze kleurcorrectors mengen met een gewone concealer.

Deze gewone concealer moet uiteraard ook de gewenste tint hebben. Mensen nemen al te vaak een te lichte kleur, maar dit kan een grauw effect hebben. Kies steeds voor een tint die net iets lichter is dan je huidskleur. Zo krijg je een naadloze overgang tussen de plaatsen waar je concealer hebt gebruikt en de rest van de gezicht.

Overdrijf niet

Als laatste tip hamert Ashley erop dat je niet te veel van de producten moet aanbrengen op de huid. Wie een cake-achtige laag creëert, zal net de onvolkomenheden in het gezicht in de spotlights zetten. Smeer de concealer stap voor stap op de huid, zodat de producten licht op het gezicht liggen en je er niet vermoeider uitziet dan voordien. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content