Het was vooral de naam van de lipstick, 'Celebutard', die voor heel wat ophef zorgde. Dat schrijft Time.

Het Franse cosmeticawarenhuis Sephora heeft een lippenstift uit de rekken gehaald, omdat er heel wat ophef was ontstaan rond de naam van het product. De lippenstift maakte deel uit van de collectie van tattoo-artieste Katherine von Drachenberg, beter bekend onder de naam Kat von D.

De doelbewuste lippenstift kreeg van Kat von D. de naam 'Celebutard' mee. Nog maar enkele uren na het uitbrengen van deze lippenstift, regende het al klachten bij Sephora. Mensen hadden hun ongenoegen geuit over de naam, vanwege de verwijzing naar het Engelse woord 'retard'. Toegegeven, het lijkt wel een beetje vergezocht, maar toch waren er heel wat mensen niet te spreken over de naam en omschreven het als 'bespottelijk'.

Sephora zag zich genoodzaakt om het kleurtje 'Celebutard' uit de rekken de nemen en te schrappen uit de collectie van Kat von D. Zowel in de winkel, als op het internet, is dit kleurtje niet meer terug te vinden. (LVR)

Het was vooral de naam van de lipstick, 'Celebutard', die voor heel wat ophef zorgde. Dat schrijft Time. Het Franse cosmeticawarenhuis Sephora heeft een lippenstift uit de rekken gehaald, omdat er heel wat ophef was ontstaan rond de naam van het product. De lippenstift maakte deel uit van de collectie van tattoo-artieste Katherine von Drachenberg, beter bekend onder de naam Kat von D. De doelbewuste lippenstift kreeg van Kat von D. de naam 'Celebutard' mee. Nog maar enkele uren na het uitbrengen van deze lippenstift, regende het al klachten bij Sephora. Mensen hadden hun ongenoegen geuit over de naam, vanwege de verwijzing naar het Engelse woord 'retard'. Toegegeven, het lijkt wel een beetje vergezocht, maar toch waren er heel wat mensen niet te spreken over de naam en omschreven het als 'bespottelijk'. Sephora zag zich genoodzaakt om het kleurtje 'Celebutard' uit de rekken de nemen en te schrappen uit de collectie van Kat von D. Zowel in de winkel, als op het internet, is dit kleurtje niet meer terug te vinden. (LVR)