Schoonheidstips voor warme dagen

De hoge temperaturen vergen een andere schoonheidsroutine. Vijf tips.

Het warme weer betekent eindelijk genieten van zomerjurkjes en sandaaltjes. Maar de dagelijkse schoonheidsroutine wordt wel wat gecompliceerder. Niet alleen vergen deze tropische temperaturen nauwgezet scheer-en epileerwerk, transpiratie kan wel eens een fikse spelbreker worden: foundation plakt, mascara loopt uit en uw vertrouwde parfum is niet meer te herkennen. Christine Thyange, hoofd Opleiding en Ontwikkeling bij Ici Paris XL Benelux, geeft vijf tips & tricks om de hittegolf mooi te doorstaan.

1. Reinigen. Gebruik lichtere texturen zoals een gel of een mousse.

2. Hydrateren. Om de hydraterende verzorging sneller en beter door de huid te laten opnemen, brengt u hem aan op een vochtige huid. Een tonic gebruiken is dus een goed idee: hij neutraliseert kalk en voorkomt het trekken van de huid. Hij bevochtigt uw gezicht en zorgt ervoor dat de vochtinbrenger sneller in de huid dringt wanneer deze vlak na de tonic wordt aangebracht.

3. Een frisse teint. Vermijd foundations die uitlopen en de huid verstikken. Gebruik een primer of make-upbasis en meng hem met wat foundation. De textuur van de primers – die in de winter onder de foundation worden gebruikt – is veel vloeibaarder en lichter.

4. Stralende ogen Gebruik geen kohlpotlood: dat is vetter en dus zwaarder in de zomer. Geef de voorkeur aan waterproof of

siliconenpotloden die beter geschikt zijn tegen de warmte.

5. Parfum

Vermijd de klassieke eau de toilette of eau de parfum.

Kies voor de minder sterke eau d’été. En parfumeer u ook anders. Gebruik de lichaamsproducten van de parfums, de melk, de spray of de deodorant, die een subtiele en lichtere geur geven.

AH.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content