Wanneer je samen met een vriendin of familielid aan een dieet begint heb je meer kans op slagen. Het zou makkelijker zijn om vol te houden, omdat je je gesteund voelt. Dat schrijft de Daily Mail.

Diëten met een vriendin of familielid zorgt ervoor dat je meer kans hebt om gewicht te verliezen én om het nieuwe gewicht te behouden. Dat blijkt uit een onderzoek waaraan tweeduizend vrouwen hebben deelgenomen.

Uit het onderzoek blijkt dat wie in z'n eentje aan een dieet begint, ongeveer 80 procent de kans heeft om in de eerste maanden na het gewichtsverlies weer aan te komen. Maar wie samen met iemand anders aan een dieet begint, heeft maar 1 op 3 de kans om gewicht bij te komen na het dieet. Dat schrijft de Daily Mail. De vrouwen die de meeste kilo's hadden verloren, hebben samen met een vriendin of familielid gelijnd. Dit zorgt voor steun en een gezamenlijk doel, waardoor vrouwen het langer gaan volhouden om minder te eten.

Bovendien blijkt afgunst ook een goede motivatie om af te vallen. Twee op drie ondervraagden vertelde dat ze gingen lijnen omdat ze jaloers waren op het gewichtsverlies van een vriend of vriendin. Bijna de helft van hen wilde niet gezien worden als de 'dikke' vriendin van. Tja, ieder zijn of haar motivatie zeker? (LVR)

Wanneer je samen met een vriendin of familielid aan een dieet begint heb je meer kans op slagen. Het zou makkelijker zijn om vol te houden, omdat je je gesteund voelt. Dat schrijft de Daily Mail. Diëten met een vriendin of familielid zorgt ervoor dat je meer kans hebt om gewicht te verliezen én om het nieuwe gewicht te behouden. Dat blijkt uit een onderzoek waaraan tweeduizend vrouwen hebben deelgenomen. Uit het onderzoek blijkt dat wie in z'n eentje aan een dieet begint, ongeveer 80 procent de kans heeft om in de eerste maanden na het gewichtsverlies weer aan te komen. Maar wie samen met iemand anders aan een dieet begint, heeft maar 1 op 3 de kans om gewicht bij te komen na het dieet. Dat schrijft de Daily Mail. De vrouwen die de meeste kilo's hadden verloren, hebben samen met een vriendin of familielid gelijnd. Dit zorgt voor steun en een gezamenlijk doel, waardoor vrouwen het langer gaan volhouden om minder te eten. Bovendien blijkt afgunst ook een goede motivatie om af te vallen. Twee op drie ondervraagden vertelde dat ze gingen lijnen omdat ze jaloers waren op het gewichtsverlies van een vriend of vriendin. Bijna de helft van hen wilde niet gezien worden als de 'dikke' vriendin van. Tja, ieder zijn of haar motivatie zeker? (LVR)