’s werelds eerste afslankparfum heeft een geurtje

Het parfum ‘Prends-moi’ van Robertet zou u op een aangename en aromatherapeutische manier helpen afslanken. Onze mening.

Net wanneer we dachten geen deprimerender boodschap te kunnen verspreiden dan het verlies van de Belgische hockeymannen stuitten we op het persbericht voor het eerste afslankende parfum ter wereld. Gefabriceerd door parfumhuis Robertet zou Prends-moi u “op een aangename (lees: aromatherapeutische) manier” helpen afslanken.
Toegegeven; we hebben het allicht aan onszelf te danken. Door ons als dolgedraaide gerbils te storten op alles wat nog maar de woorden “dieet”, of “light” bevat hebben we een consumptiemaatschappij gecreëerd waarin men wil laten zien hoeveel men vooral NIET consumeert. Met andere woorden; kalkoenspek voor de bek van fabrikanten die iedere maand met een nieuw afslankmiddel op de markt komen. Poeders, drankjes, gordels, pleisters; zij beloofden en wij graaiden.

Het meest recente nieuws uit het lalaland der loze calorieën deed onze onderkaak echter een nieuw dieptepunt bereiken. Parfumhuis Robertet zou een geurtje gelanceerd hebben dat op aromatherapeutische wijze mensen zou helpen afslanken. Niet dat het goedje zo wansmakelijk ruikt dat u er onmiddellijk alle appetijt door verliest; volgens de mensen van Robertet zou Prends-moi gewoon naar bergamot en mandarijnbloesem geuren, al gokken wij eerder op ‘fishy’.

Hoe het dan wél in zijn werk gaat? Het parfum bevat ingrediënten die zogenaamde B-endorfines vrijmaken in de huid zodat onze hersenen ‘een aangename boodschap’ zouden uitsturen waardoor we ons beter in ons vel zouden voelen en minder zouden gaan snacken.

Totnogtoe klinkt het allemaal bijzonder Ingeborg en weinig inventief, maar er is meer: het afslankingscomplex dat het parfum bevat werd gevormd met bestanddelen als caffeïne, carnitine en spirulina. Uit neurocosmetisch research is gebleken dat het complex twee enzymen activeert die verantwoordelijk zijn voor onmiddellijke lipolyse, ook wel vetverbranding genoemd. We snappen dat bovenstaande indrukwekkend klinkt voor zij die werkelijk àlles al geprobeerd hebben, maar ook wij kunnen er wat dure woorden tegenaan smijten: elideren, uitrangeren, defenestreren. (KS)

Dames die de aankoop van dit dubieuze geurtje met een al even dubieus doel toch overwegen: het goedje kost zo’n 40 euro en is online te verkrijgen. Weet wel dat de wachtlijst van meer dan 6000 hopelozen voorrang heeft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content