Het uithangbord van 'Downtown', het nieuwe parfum van Calvin Klein, is niemand minder dan actrice Rooney Mara. Samen met regisseur David Fincher creëerde ze een zwart/wit campagne die de essentie van het parfum weergeeft.

De nieuwe geur van Calvin Klein 'Downtown' is een houtachtige en bloemige geur. De basis wordt gemaakt van cederhout uit Texas en wierook, waarop aroma's van roze peperkorrels, viooltjesbladeren en bergamot worden aangebracht. Het parfum bevat nog verschillende andere ingrediënten, maar samengevat kunnen we stellen dat het nieuwe parfum van Calvin Klein een zachte bloemige geur creëert in contrast met vrouwelijke houtsoorten.

Om het parfum te promoten trok Calvin Klein een bijzondere actrice aan: Rooney Mara. Deze actrice kennen we vooral van haar rol in 'The Social Network' of in 'The Girl with the Dragon Tattoo'. Daarnaast speelde ze ook mee in een aflevering van ER en 'Law & Order: Special Victim's Unit'. Mara wordt door pers en publiek geprezen voor haar gevoel voor stijl en haar 'down-to-earth'-karakter. Voor de advertentiecampagne ging Rooney Mara aan de slag met regisseur David Fincher. Dit resulteerde in een zwart/wit campagne dat het verhaal vertelt van een jonge vrouw die, ver van het verwachte patroon, in haar eigen wereld leeft.

Downtown van Calvin Klein zal vanaf augustus verkrijgbaar zijn en kost 59 euro voor 50ml.

Laura Van Roey

Het uithangbord van 'Downtown', het nieuwe parfum van Calvin Klein, is niemand minder dan actrice Rooney Mara. Samen met regisseur David Fincher creëerde ze een zwart/wit campagne die de essentie van het parfum weergeeft. De nieuwe geur van Calvin Klein 'Downtown' is een houtachtige en bloemige geur. De basis wordt gemaakt van cederhout uit Texas en wierook, waarop aroma's van roze peperkorrels, viooltjesbladeren en bergamot worden aangebracht. Het parfum bevat nog verschillende andere ingrediënten, maar samengevat kunnen we stellen dat het nieuwe parfum van Calvin Klein een zachte bloemige geur creëert in contrast met vrouwelijke houtsoorten. Om het parfum te promoten trok Calvin Klein een bijzondere actrice aan: Rooney Mara. Deze actrice kennen we vooral van haar rol in 'The Social Network' of in 'The Girl with the Dragon Tattoo'. Daarnaast speelde ze ook mee in een aflevering van ER en 'Law & Order: Special Victim's Unit'. Mara wordt door pers en publiek geprezen voor haar gevoel voor stijl en haar 'down-to-earth'-karakter. Voor de advertentiecampagne ging Rooney Mara aan de slag met regisseur David Fincher. Dit resulteerde in een zwart/wit campagne dat het verhaal vertelt van een jonge vrouw die, ver van het verwachte patroon, in haar eigen wereld leeft. Downtown van Calvin Klein zal vanaf augustus verkrijgbaar zijn en kost 59 euro voor 50ml.Laura Van Roey