Een rode lippenstift lijkt nooit 'uit de mode' te gaan en veel vrouwen zijn er dan ook nog steeds gek op. Ook mannen vinden rode lippenstift bij een vrouw erg sexy. Dat werd vastgesteld door een onderzoek aan de Universiteit van Manchester. Dat schrijft Daily Mail.

Het was door Marilyn Monroe dat de rode lippenstift uitgroeide tot een echte klassieker. Ook vandaag is dit beautyproduct nog steeds erg populair, waarschijnlijk om het tijdloze karakter ervan. De Universiteit van Manchester ging onderzoek doen naar dit rode goedje en kwam inderdaad tot de vaststelling dat deze kleur nog steeds populair is, hetzij wel op een wetenschappelijke basis.

Volgens het onderzoek blijven mannen langer kijken naar een vrouw wanneer ze rode lippenstift draagt. Een team van onderzoekers van de universiteit ging de oogbewegingen opvolgen van een testpanel van vijftig mannen. Zij moesten naar verschillende foto's van vrouwen kijken. Daaruit bleek dat de deelnemende mannen gemiddeld 73 seconden keken naar een vrouw met rode lippenstift. Ze keken 6,7 seconden naar een vrouw met roze lippenstift en slechts 2,2 seconden naar een vrouw zonder lippenstift. Wat wel een merkwaardige vaststelling is. (LVR)

Een rode lippenstift lijkt nooit 'uit de mode' te gaan en veel vrouwen zijn er dan ook nog steeds gek op. Ook mannen vinden rode lippenstift bij een vrouw erg sexy. Dat werd vastgesteld door een onderzoek aan de Universiteit van Manchester. Dat schrijft Daily Mail. Het was door Marilyn Monroe dat de rode lippenstift uitgroeide tot een echte klassieker. Ook vandaag is dit beautyproduct nog steeds erg populair, waarschijnlijk om het tijdloze karakter ervan. De Universiteit van Manchester ging onderzoek doen naar dit rode goedje en kwam inderdaad tot de vaststelling dat deze kleur nog steeds populair is, hetzij wel op een wetenschappelijke basis. Volgens het onderzoek blijven mannen langer kijken naar een vrouw wanneer ze rode lippenstift draagt. Een team van onderzoekers van de universiteit ging de oogbewegingen opvolgen van een testpanel van vijftig mannen. Zij moesten naar verschillende foto's van vrouwen kijken. Daaruit bleek dat de deelnemende mannen gemiddeld 73 seconden keken naar een vrouw met rode lippenstift. Ze keken 6,7 seconden naar een vrouw met roze lippenstift en slechts 2,2 seconden naar een vrouw zonder lippenstift. Wat wel een merkwaardige vaststelling is. (LVR)