Rihanna doet het met MAC

© Reuters

Het gaat Rihanna voor de wind in 2013. Na het grote succes van haar nieuwe album ‘Unapologetic’ heeft ze juist een collectie uitgebracht voor het Britse merk River Island. Maar dit is niet alles. Nog dit jaar lanceert ze de Riri [hearts] MAC collectie.

Het gaat Rihanna voor de wind in 2013. Na het grote succes van haar nieuwe album ‘Unapologetic’ heeft ze juist een collectie uitgebracht voor het Britse merk River Island. Maar dit is niet alles. Nog dit jaar lanceert ze de Riri [hearts] MAC collectie.

Het eerste product dat gelanceerd zal worden heet Riri Woo. Dit is een lipstick geïnspireerd op de ster’s favo lipstick, de M.A.C red, Ruby Woo. Twee extra lipsticks, een Lustre Drops shade en een duo poederblush zullen de zomercollectie vervolledigen. False lashes kunnen de lijn niet ontbreken want twee paar valse wimpers op elkaar is the way she likes it, weetmake-up artist Jennifer Balbier.

Verpakking in roze en goud

Limited edition en M.A.C in één zin zorgt voor gegarandeerd succes. Maar bij deze samenwerking wil het merk toch iets meer dan een one night stand. Zo zullen ze niet één project aangaan maar verder werken voor onbepaalde duur. De vier collecties, Riri [hearts] MAC genoemd, zullen eind dit jaar verkocht worden online en op haar concerten zelf. ‘Being creative is something that I love, so I can put that into different outlets. Music happens to be the first thing that I gravitated to, and now music opens doors to just so many different opportunities,‘ zegt de R&B ster tegen WWD.

Kritische ogen

Bij elke carrièrestap die Rihanna onderneemt zijn er altijd een paar kritische ogen en ook nu wordt er weer gezegd dat gewoon haar naam op het product zal prijken zonder enige bijdrage. James Gager, creatief directeur bij MAC ontkent dit: ‘This is a true, organic collaboration based on mutual admiration and respect. She is a real entrepreneur’.

Grote fan

Een nieuwe collaboratie met MAC kwam niet geheel onverwacht. De 25-jarige multitasker is een heel grote fan van het merk. Zo is het gebruikelijk voor Riri om altijd een paar make up artists van MAC mee op tour te nemen. ‘I’ve been using MAC for such a long time it was a natural fit for me. I have always loved makeup, and I always said that if I do it, I want to do it with a credible brand.’

Op 4 en 5 mei zal de release plaatsvinden op de Diamonds Tour in Brooklyn. MAC zal op die avond exclusief een pop-up shop openen om de collectie voor te stellen. (JJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content