Regenweer? Zo houd je je kapsel in toom

© REUTERS

Regen: leuk voor de planten op je terras, iets minder aangenaam voor je kapsel. Enkele tips om een kroezelig haar dat alle kanten op gaat te vermijden.

Special treatment

Begin ’s morgens met je haar niét te wassen. Alle inspanningen die je kan doen om het zwaarder te maken (zodat het minder gemakkelijk alle richtingen uit zal kroelen) zijn welkom. Daarom kan je je haar op regendagen een behandeling geven met een product dat hetzelfde doel beoogt. Haarstylist van de sterren George Northwood zweert in Vogue bij olie. Nadien legt hij een bijna waterproof laagje door een gel of haarlak te gebruiken.

Kapsel

De beste optie bij regenweer? Je haar opsteken. Hoe minder haar vrij spel heeft, hoe minder het tegendraads kan gaan doen. Om diezelfde reden laat je een warrige, romantische dot best achterwege en opteert best voor een strakke versie. Een stevige vlecht behoort ook tot de opties.

Volume

Als je niet zo’n fan bent van opsteekkapsels, kan je er ook voor kiezen je haar los te dragen, maar besef wel dat het door de luchtvochtigheid zal gaan kroezen. Daar zal een stijltang maar weinig aan kunnen verhelpen, dus zelfs als je iemand bent die normaalgezien niet zonder kan, laat je hem op regendagen toch beter gewoon in de kast liggen. Werk liever met de natuurlijke extra textuur die je coupe zal krijgen door de vochtigheid. Wie krullend haar heeft, aanvaardt dat volgens Northwood best in plaats van ze te willen bestrijden op regendagen.

Regenweer? Zo houd je je kapsel in toom
© iStock

Parapluutje, parasolletje

Wil jij al dit gedoe vermijden en ervoor zorgen dat je haar simpelweg niet nat wordt? Helaas, zelfs een paraplu zal je lokken niet compleet kunnen beschermen, want de lucht zal ook daaronder even vochtig blijven en sommige druppels zullen via de wind toch je hoofd kunnen bereiken. Een betere zet is jezelf een opvouwbaar kapje aanschaffen. Niet zo elegant misschien, maar het werkt wel: je haar blijft droog zonder dat het platgeduwd wordt. Je grootmoeder en haar vriendinnen wisten wel van aanpakken!

(EK via Vogue)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content