Red de oerbossen in Europa met Weleda

© iStock

Het cosmeticalabel Weleda is bekend om zijn ecologische, natuurlijke producten. Het is dus niet verwonderlijk dat ze strijden om waardevolle ecosystemen te behouden.

Het WWF, het World Wide Fund for Nature, richt zich nu voor deze actie specifiek op de oerbossen in Roemenië. In deze ‘virgin forests’ kan je de puurste vorm van natuur vinden, de meest uiteenlopende planten en diersoorten hebben er hun thuis. Door een stijgende vraag naar hout zijn deze bossen bedreigd, iets wat het WWF wil tegengaan. De organisatie brengt daarom deze bossen in kaart om ze later te laten beschermen als Unesco werelderfgoed.

Weleda heeft aandacht voor de natuur en is dus een perfecte partner voor WWF om deze actie te ondersteunen. Voor iedereen die vanaf vandaag tot en met 10 april een product van Weleda koopt, schenkt het verzorgingslabel 1 euro aan WWF. ‘Weleda zal ons helpen twee gebieden in het zuidwesten van Roemenië, Caras Severin en Hunedoara, samen goed voor 20.000 ha, te identificeren. Via deze inventarisatie leren we de lokale planten en dieren beter kennen, zodat we daarna de nodige maatregelen kunnen nemen om ze verder te beschermen’, klinkt het bij Antoine Lebrun, CEO van WWF België. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content