Recht van de catwalk: drie beautytrends die de zomer nog wat langer laten duren

Dior © IMAXTREE
Redactie Knack Weekend

Een vleugje zilver in je ooghoek, onzichtbare wenkbrauwen en een glanzende huid alsof je net van onder de buitendouche komt.

1. Zilverzucht

Dit seizoen kiezen visagisten voor een fraaie look met metallic accenten. Vooral zilver was populair op de catwalk. Gucci deed de futuristische vibe van de jaren 60 herleven met oogleden waarop aluminiumblaadjes leken te liggen. Bij Dior koos Peter Philips voor een poëtische en vooral draagbare look: een vleugje parelmoerachtige glans in de binnenste ooghoek sublimeert de blik. Geen eyeliner en zelfs geen mascara, wimpers worden gewoon in vorm gebracht met een wimperkruller.

2. Waar zijn mijn wenkbrauwen

Na de jaren van de volle wenkbrauw gaat de trend nu in de richting van ‘uitgegomde’ wenkbrauwen, zoals we ze dit seizoen zagen in verschillende shows, onder meer bij Givenchy, Saint Laurent en Burberry. Voor degenen die niet voor een chemisch bleekproces willen gaan (een risico, vooral voor donkere wenkbrauwen die oranje kunnen worden): je krijgt ook dat ‘gebleekte’ effect door vloeibare foundation op je wenkbrauwen aan te brengen zodat ze opgaan in de huid. Dan alleen nog een beetje wit poeder erover voor een meer uitgesproken effect. Bij Versace waren Bella en Gigi Hadid bijna onherkenbaar. En het accent komt nog meer op de ogen te liggen.

Givenchy
Givenchy © IMAXTREE
3. Glow with the flow

Voor een gezonde, stralende huid is voorbereiding alles. Tip uit de backstage: breng na een ontspannende massage en een hydraterend serum ook een primer aan. Bij Giambattista Valli wordt, om die mooie glans nog te versterken, een transparante gel als highlighter aangebracht. Daarna even sproeien met een thermale nevel – zoals in het heetst van de zomer – , voor een ‘nat’ effect dat we ook zagen bij Altuzarra en Fendi.

Giambattista Valli
Giambattista Valli © IMAXTREE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content