Reactie open brief Ann Reymen: Partena Ziekenfonds pleit voor een grotere terugbetaling

© iStock

Een borstreconstructie, zowel met eigen weefsel als met implantaten, zowel preventief als na een amputatie, zou toegankelijk moeten zijn voor iedereen. Hospitalisatieverzekeringen zouden geen onderscheid mogen maken tussen preventieve of postoperatieve operaties, zo reageert Partena Ziekenfonds op de open brief van Ann Reymen aan minister De Block.

Vanmorgen richtte radiopresentatrice Ann Reymen zich in een open brief tot minister De Block. Zij pleit voor betere terugbetalingen rond borstreconstructie met eigen weefsel. Ook Partena Ziekenfonds ijvert hiervoor, want, zo schrijven ze, een reconstructie met eigen weefsel biedt belangrijke gezondheidsvoordelen t.o.v. implantaten.

Patricia Verstraete, woordvoerster van Partena Ziekenfonds. “Dit is een krachtig signaal waar de overheid rekening moet mee houden. Wij zijn vragende partij voor een hogere terugbetaling vanuit de verplichte verzekering. Reconstructie met eigen weefsel biedt belangrijke gezondheidsvoordelen ten opzichte van reconstructie met implantaten, de verplichte verzekering moet rekening houden met moderne ontwikkelingen. Als ziekenfonds hebben wij ook nog een belangrijke taak om aan preventie te doen”

“Een volledige terugbetaling kan zeker en vast heel wat andere gezondheidskosten in de toekomst vermijden. De keuze moet bij de patiënt liggen, en niet afhangen van het prijskaartje.”

Partena Ziekenfonds volgt de logica om altijd een terugbetaling te doen als er een vorm van terugbetaling is vanuit het RIZIV. Preventief of postoperatief, implantaat of eigen weefsel maakt daarbij geen verschil. De keuze ligt bij de klant, klinkt het bij de verzekeraar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content