Het Italiaanse modehuis Emilo Pucci herlanceert zijn allereerste parfum. Vivara Variazioni is een nieuwe interpretatie van Vivara, dat in 1966 voor het eerst in de parfumerieÃ"n lag. Het gaat deze keer om een trio van parfums: Dubbed Sole 149, Acqua 330 en Sabbia 167. Het zijn drie varianten op het oorspronkelijke Vivara.

De nummers verwijzen naar kleurreferenties in de modecreaties van Pucci. "Wie aan Pucci denkt, denkt aan een uitbundig spel van kleuren en motieven", luidt het bij het bedrijf. "Dat moet ook terug te vinden zijn bij onze parfums".

De ronde flesjes, die eruitzien zoals hun voorganger uit de sixties, zijn blauw, geel en poederachtig roze. Ze moeten een mediterraan gevoel van zon en zee en een zonverbrande huid oproepen. Vivara verwijst trouwens naar een Italiaans eiland.

Vivara Variazioni ligt vanaf februari in de Amerikaanse winkels. In maart volgen de Europese landen. De prijs zal variÃ"ren tussen de 49 en 79 euro.

Ann Heylens.

Het Italiaanse modehuis Emilo Pucci herlanceert zijn allereerste parfum. Vivara Variazioni is een nieuwe interpretatie van Vivara, dat in 1966 voor het eerst in de parfumerieÃ"n lag. Het gaat deze keer om een trio van parfums: Dubbed Sole 149, Acqua 330 en Sabbia 167. Het zijn drie varianten op het oorspronkelijke Vivara. De nummers verwijzen naar kleurreferenties in de modecreaties van Pucci. "Wie aan Pucci denkt, denkt aan een uitbundig spel van kleuren en motieven", luidt het bij het bedrijf. "Dat moet ook terug te vinden zijn bij onze parfums". De ronde flesjes, die eruitzien zoals hun voorganger uit de sixties, zijn blauw, geel en poederachtig roze. Ze moeten een mediterraan gevoel van zon en zee en een zonverbrande huid oproepen. Vivara verwijst trouwens naar een Italiaans eiland. Vivara Variazioni ligt vanaf februari in de Amerikaanse winkels. In maart volgen de Europese landen. De prijs zal variÃ"ren tussen de 49 en 79 euro. Ann Heylens.