Professionele airbrush thuis

Met de airbrushkit wordt het een stuk makkelijker om zelf gelijkmatig make-up aan te brengen.

Voor wie er maar niet in slaagt zijn foundation gelijkmatig aan te brengen, is er beterschap op komst. In de VS is sinds deze maand een airbrushtoestel op de markt dat make-up egaal over het gelaat en lichaam verstuift. Professionelen maken al langer gebruik van zo’n systeem. Maar dit toestel is volgens producent Temptu handig en bedoeld voor elke vrouw.

Temptu ontwikkelde het draagbare toestel met sproeier en bijbehorende pads. De verschillende pads bevatten blush, foundation en higlights, goed voor twee maanden. Ze kunnen makkelijk aangesloten worden op de verstuiver.

Temptu is een Amerikaanse onderneming die gespecialiseerd is in airbrushtechnologie voor films en magazines. Klanten waren tot nu toe haast uitsluitend make-upartiesten. Maar het bedrijf wilde al langer zijn doelpubliek verruimen.

Volgens Michael Benjamin, ceo van Temptu, is het airbrushsysteem een primeur voor de schoonheidsindustrie. “Tot nu toe waren de enige toestellen op de markt bedoeld voor professionelen. Ze moeten na elk gebruik schoongemaakt worden. En dat is te ingewikkeld voor de gewone consument. Nu beschikken we over een eenvoudig systeem met inwisselbare pads”.

Het airbrushtoestel is sinds 1 augustus verkrijgbaar via sephora.com en vanaf 15 september in de Sephora-winkels. Voorlopig enkel in de VS. Prijs: 225 dollar (157 euro).

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content