Chanel werkt al tientallen jaren samen met landbouwers uit de streek van Grasse, de parfumstad bij uitstek. Op twaalf hectaren worden bloemen geteeld die de basis vormen voor het in 1921 gelanceerde parfum N°5. Maar volgens Chanel worden die velden "bedreigd" door plannen van de Franse spoorwegen om een nieuwe spoorlijn te trekken in de regio, mogelijk met de bouw van een viaduct over de velden.

"Een viaduct en het passeren van hogesnelheidstreinen boven de velden zouden Chanel er toe dwingen te stoppen met het ondersteunen van artisanale activiteiten in de regio", waarschuwt het parfumhuis.

Chanel werkt al tientallen jaren samen met landbouwers uit de streek van Grasse, de parfumstad bij uitstek. Op twaalf hectaren worden bloemen geteeld die de basis vormen voor het in 1921 gelanceerde parfum N°5. Maar volgens Chanel worden die velden "bedreigd" door plannen van de Franse spoorwegen om een nieuwe spoorlijn te trekken in de regio, mogelijk met de bouw van een viaduct over de velden. "Een viaduct en het passeren van hogesnelheidstreinen boven de velden zouden Chanel er toe dwingen te stoppen met het ondersteunen van artisanale activiteiten in de regio", waarschuwt het parfumhuis.