Een beetje Spaanse rode peper toevoegen aan de voeding heeft een gunstig effect op ons lichaam. Het voorkomt niet enkel een jojo-effect, maar het stimuleert ook de vetverbranding tijdens het afvallen. Dat staat te lezen in een onderzoek van Pilou Janssens van Maastricht UMC+. De resultaten werden gepubliceerd in het wetenschappelijke magazine PLOS ONE.

Er zijn heel wat vrouwen die last hebben van een jojo-effect, lezen we op nu.nl. Dat voortdurend afvallen en weer bijkomen is het gevolg van de energiebalans tijdens en na het dieet. Je hebt heel wat minder energie die binnenkomt in het lichaam via de voeding.

Het gevolg hiervan is dat er minder energie zal worden verbrand en het lichaam wordt een stuk zuiniger. Doordat er meer energie wordt gebruikt dan wat de persoon opneemt, valt men af. Maar wanneer iemand de overstap maakt naar een normaal eetpatroon en dus opnieuw meer gaat eten, dan is het lichaam aangepast aan het verbranden van minder energie.

Daardoor komen de kilo's er weer heel erg makkelijk bij. In rode pepers zit een stof die ervoor zorgt dat het lichaam altijd min of meer in balans blijft.

Om dit te kunnen onderzoeken gebruikte men enkele proefpersonen, die vier keer 36 uur lang door moesten brengen in een zogeheten respiratiekamer, een volledig ingerichte ruimte waarin verschillende metingen kunnen worden gedaan. Zo kan men ook het energieverbruik en vetverbranding gaan testen. Uit testen bleek dat het toevoegen van chilipeper aan het dieet ervoor zorgde dat het verschil in energieverbruik met een normaal eetpatroon, zonder rode peper, werd verkleind. Daardoor blijft het energieverbruik min of meer op hetzelfde niveau. Bovendien ging bij de proefpersonen ook de vetverbranding naar omhoog.

Wat moeten we hiervan onthouden? Dat het toevoegen van één gram rode peper bij de maaltijd ervoor kan zorgen dat we afvallen. Het is dat extra zetje. (LVR)

Een beetje Spaanse rode peper toevoegen aan de voeding heeft een gunstig effect op ons lichaam. Het voorkomt niet enkel een jojo-effect, maar het stimuleert ook de vetverbranding tijdens het afvallen. Dat staat te lezen in een onderzoek van Pilou Janssens van Maastricht UMC+. De resultaten werden gepubliceerd in het wetenschappelijke magazine PLOS ONE. Er zijn heel wat vrouwen die last hebben van een jojo-effect, lezen we op nu.nl. Dat voortdurend afvallen en weer bijkomen is het gevolg van de energiebalans tijdens en na het dieet. Je hebt heel wat minder energie die binnenkomt in het lichaam via de voeding. Het gevolg hiervan is dat er minder energie zal worden verbrand en het lichaam wordt een stuk zuiniger. Doordat er meer energie wordt gebruikt dan wat de persoon opneemt, valt men af. Maar wanneer iemand de overstap maakt naar een normaal eetpatroon en dus opnieuw meer gaat eten, dan is het lichaam aangepast aan het verbranden van minder energie. Daardoor komen de kilo's er weer heel erg makkelijk bij. In rode pepers zit een stof die ervoor zorgt dat het lichaam altijd min of meer in balans blijft. Om dit te kunnen onderzoeken gebruikte men enkele proefpersonen, die vier keer 36 uur lang door moesten brengen in een zogeheten respiratiekamer, een volledig ingerichte ruimte waarin verschillende metingen kunnen worden gedaan. Zo kan men ook het energieverbruik en vetverbranding gaan testen. Uit testen bleek dat het toevoegen van chilipeper aan het dieet ervoor zorgde dat het verschil in energieverbruik met een normaal eetpatroon, zonder rode peper, werd verkleind. Daardoor blijft het energieverbruik min of meer op hetzelfde niveau. Bovendien ging bij de proefpersonen ook de vetverbranding naar omhoog. Wat moeten we hiervan onthouden? Dat het toevoegen van één gram rode peper bij de maaltijd ervoor kan zorgen dat we afvallen. Het is dat extra zetje. (LVR)