CoolSculpting is een nieuw soort van liposuctie waarbij geen naalden of operatiemessen gebruikt worden én de patiënt geen litteken krijgt. Deze nieuwe vorm van liposuctie is een hit in de Verenigde Staten. Dat schrijft Daily Mail.

CoolSculpting is een procedure waarbij het vet uit de dijen of buik wordt gezogen en daarna meteen bevroren. Deze methode werd twee jaar geleden voor het eerst gelanceerd en uitvoerig getest door de 'Food and Drug Administration' in de Verenigde Staten. De gebruikte techniek heet 'cryolipolysis' en dat wil zeggen dat de vetcellen zodanig worden afgekoeld dat ze bijna bevriezen, kristalliseren, verbrijzelen en afsterven.

De huid en zenuwen blijven ongedeerd tijdens de ingreep en na een uur verliest men ongeveer 20 tot 25 procent vet. De behandeling is niet goedkoop. Voor 900 euro kan je een gebied, zo groot als een botervlootje, laten behandelen.

Niet de ultieme manier om gewicht te verliezen

Niet enkel in de Verenigde Staten is CoolSculpting aan een opmars bezig, ook in Groot-Brittannië blijkt het steeds populairder. Dat zegt Tracy Mountford, cosmetisch arts en oprichtster van klinieken in Londen en Buckinhamshire, aan de Daily Mail. Ze wijst erop dat CoolSculpting niet dé ultieme manier is om gewicht te verliezen, omdat het slechts kleine vetophopingen kan aanpakken. Bovendien is het resultaat ook niet meteen zichtbaar: pas na drie weken worden de eerste resultaten zichtbaar en pas na 14 weken is het volledige resultaat pas merkbaar. (LVR)

CoolSculpting is een nieuw soort van liposuctie waarbij geen naalden of operatiemessen gebruikt worden én de patiënt geen litteken krijgt. Deze nieuwe vorm van liposuctie is een hit in de Verenigde Staten. Dat schrijft Daily Mail. CoolSculpting is een procedure waarbij het vet uit de dijen of buik wordt gezogen en daarna meteen bevroren. Deze methode werd twee jaar geleden voor het eerst gelanceerd en uitvoerig getest door de 'Food and Drug Administration' in de Verenigde Staten. De gebruikte techniek heet 'cryolipolysis' en dat wil zeggen dat de vetcellen zodanig worden afgekoeld dat ze bijna bevriezen, kristalliseren, verbrijzelen en afsterven. De huid en zenuwen blijven ongedeerd tijdens de ingreep en na een uur verliest men ongeveer 20 tot 25 procent vet. De behandeling is niet goedkoop. Voor 900 euro kan je een gebied, zo groot als een botervlootje, laten behandelen. Niet de ultieme manier om gewicht te verliezen Niet enkel in de Verenigde Staten is CoolSculpting aan een opmars bezig, ook in Groot-Brittannië blijkt het steeds populairder. Dat zegt Tracy Mountford, cosmetisch arts en oprichtster van klinieken in Londen en Buckinhamshire, aan de Daily Mail. Ze wijst erop dat CoolSculpting niet dé ultieme manier is om gewicht te verliezen, omdat het slechts kleine vetophopingen kan aanpakken. Bovendien is het resultaat ook niet meteen zichtbaar: pas na drie weken worden de eerste resultaten zichtbaar en pas na 14 weken is het volledige resultaat pas merkbaar. (LVR)