Op dit moment hebben volle wenkbrauwen de plaats ingenomen van dunne streepjes en fijne lijntjes. De smalle wenkbrauwen ogen vaak erg onnatuurlijk en de bredere wenkbrauwen versterken juist het natuurlijke effect. We hebben het niet over de dik aangezette jaren 80-wenkbrauwen, maar over natuurlijke en verzorgde wenkbrauwen. Volle wenkbrauwen ogen erg mooi en exotisch. Het voordeel van brede wenkbrauwen is dat het jonger maakt. Volle wenkbrauwen kunnen wel redelijk dominant zijn en passen erg goed als je een hoog voorhoofd hebt. De trend van volle wenkbrauwen zien we onder meer bij Christian Dior, Valentino en Sonia Rykiel. Maar de look is ook populair onder de celebs. Onder meer Mary-Kate Olsen, Leighton Meester en Keira Knightley kiezen voor natural. Lees het stappenplan en ontdek hoe je zelf, in amper vier stappen, je wenkbrauwen in de perfecte vorm brengt.

Stap 1: Een goede voorbereiding

Voor je start met het epileren van de wenkbrauwen is het belangrijk dat je een goed verlichte plek uitkiest. Wanneer het licht in je badkamer onvoldoende is, is het aangewezen om met een klein handspiegeltje naar het daglicht te trekken. Een tweede belangrijke tip is voor mensen met een gevoelige huid. Als de huid om de wenkbrauwen gevoelig is, is het aan te raden om ijsblokjes in de buurt te hebben. Op die manier kan je de irritatie op de huid van het epileren verlichten.

Stap 2: Versterk de natuurlijke vorm

De eerste stap bij het epileren is het vinden van de natuurlijke vorm in je wenkbrauw. De natuurlijke vorm ontdek je door de huid boven de wenkbrauw lichtjes naar omhoog te duwen. De hoek waarin je wenkbrauw buigt is de natuurlijke vorm. Gebruik een wenkbrauwpotlood om deze vorm aan te duiden. Dit zal het epileren vergemakkelijken. Om de juiste vorm te behouden en versterken is het erg belangrijk om te epileren onder -en niet boven- de wenkbrauw. Je epileert steeds van onder naar boven. Wanneer je van boven naar onder zou epileren verdwijnt de natuurlijke 'boog' van de wenkbrauw en krijg je een rechte lijn. Dit oogt erg onnatuurlijk en is absoluut te vermijden.

Tijdens het epileren is het ook aan te raden om af en toe eens weg te stappen van de spiegel en je eigen werk te bekijken. Zo kan je ook perfect in het oog houden of beide wenkbrauwen nog symmetrisch zijn.

Stap 3: Zorg voor volume

Na het epileren neem je een borsteltje met een klein beetje wax op. Gebruik echt heel weinig wax, anders worden de wenkbrauwen plakkerig en krijg je klontertjes. Vervolgens kam je de haartjes lichtjes naar boven. Dit zorgt voor volume en door de wax blijven de wenkbrauwen perfect in vorm.

Stap 4: Poederen

Na het epileren, het kammen en het aanbrengen van wax zijn we toegekomen aan de allerlaatste stap. In deze fase werken we enkel nog aan de 'finishing touch'. We brengen een laagje kleurloos dun poeder aan op de wenkbrauwen. Hierdoor ogen de wenkbrauwen fris en wordt eventueel zichtbare wax weggewerkt. (LVR)

Op dit moment hebben volle wenkbrauwen de plaats ingenomen van dunne streepjes en fijne lijntjes. De smalle wenkbrauwen ogen vaak erg onnatuurlijk en de bredere wenkbrauwen versterken juist het natuurlijke effect. We hebben het niet over de dik aangezette jaren 80-wenkbrauwen, maar over natuurlijke en verzorgde wenkbrauwen. Volle wenkbrauwen ogen erg mooi en exotisch. Het voordeel van brede wenkbrauwen is dat het jonger maakt. Volle wenkbrauwen kunnen wel redelijk dominant zijn en passen erg goed als je een hoog voorhoofd hebt. De trend van volle wenkbrauwen zien we onder meer bij Christian Dior, Valentino en Sonia Rykiel. Maar de look is ook populair onder de celebs. Onder meer Mary-Kate Olsen, Leighton Meester en Keira Knightley kiezen voor natural. Lees het stappenplan en ontdek hoe je zelf, in amper vier stappen, je wenkbrauwen in de perfecte vorm brengt. Stap 1: Een goede voorbereiding Voor je start met het epileren van de wenkbrauwen is het belangrijk dat je een goed verlichte plek uitkiest. Wanneer het licht in je badkamer onvoldoende is, is het aangewezen om met een klein handspiegeltje naar het daglicht te trekken. Een tweede belangrijke tip is voor mensen met een gevoelige huid. Als de huid om de wenkbrauwen gevoelig is, is het aan te raden om ijsblokjes in de buurt te hebben. Op die manier kan je de irritatie op de huid van het epileren verlichten. Stap 2: Versterk de natuurlijke vorm De eerste stap bij het epileren is het vinden van de natuurlijke vorm in je wenkbrauw. De natuurlijke vorm ontdek je door de huid boven de wenkbrauw lichtjes naar omhoog te duwen. De hoek waarin je wenkbrauw buigt is de natuurlijke vorm. Gebruik een wenkbrauwpotlood om deze vorm aan te duiden. Dit zal het epileren vergemakkelijken. Om de juiste vorm te behouden en versterken is het erg belangrijk om te epileren onder -en niet boven- de wenkbrauw. Je epileert steeds van onder naar boven. Wanneer je van boven naar onder zou epileren verdwijnt de natuurlijke 'boog' van de wenkbrauw en krijg je een rechte lijn. Dit oogt erg onnatuurlijk en is absoluut te vermijden. Tijdens het epileren is het ook aan te raden om af en toe eens weg te stappen van de spiegel en je eigen werk te bekijken. Zo kan je ook perfect in het oog houden of beide wenkbrauwen nog symmetrisch zijn. Stap 3: Zorg voor volume Na het epileren neem je een borsteltje met een klein beetje wax op. Gebruik echt heel weinig wax, anders worden de wenkbrauwen plakkerig en krijg je klontertjes. Vervolgens kam je de haartjes lichtjes naar boven. Dit zorgt voor volume en door de wax blijven de wenkbrauwen perfect in vorm. Stap 4: Poederen Na het epileren, het kammen en het aanbrengen van wax zijn we toegekomen aan de allerlaatste stap. In deze fase werken we enkel nog aan de 'finishing touch'. We brengen een laagje kleurloos dun poeder aan op de wenkbrauwen. Hierdoor ogen de wenkbrauwen fris en wordt eventueel zichtbare wax weggewerkt. (LVR)