Perfect opgemaakte lippen

© Dior

Tips van Dior make-up artist Sylvie Lees.

De zomer kleur je best met hevig pigment op je lippen, maar felle lipstick aanbrengen is niet zo makkelijk. Tips voor een wellustig knallende mond. Dior bereidt zich voor op de zomer en voegt een nieuwe lijn toe aan haar reeds indrukwekkende Addict collectie. 12 kersverse tinten van nude tot vlammend rood vormen samen Dior Addict Extreme. Deze opvallende lipsticks spelen helemaal in op de lippentrend van deze zomer, maar zoals zo vaak met felle kleuren komen ze het meest tot hun recht wanneer ze op de juiste manier gebruikt worden. Dior make-up artist Sylvie Lees deelt haar kennis en stelde ons voor aan perfect opgemaakte lippen.

• Start met een los poeder om te matifiëren en de lipstick te fixeren. Hierdoor blijft de kleur veel langer aanwezig, zelfs na een etentje of een cocktail. Je gebruikt hiervoor best een transparant poeder.

• Breng highlighter aan rond je lippen, met speciale aandacht voor je cupidoboogje, de kromming van je onderlip en je mondhoeken. Vervaag zachtjes met je vingertoppen. Je mond zal er voller door lijken dankzij de aloude regel: donker brengt naar achter, licht haalt naar voren.

• Lipliner definieert de vorm van je lippen en zorgt er ook voor dat je lipstick niet in de fijne rimpels rond je mond kruipt. Waar het vroeger helemaal ok was om een donkerdere kleur lipliner te gebruiken, neem je nu best een potlood die de kleur van je lipstick het beste benadert. De meest gemaakte fout is dat vrouwen de contouren van hun lippen volledig volgen, terwijl de aanzet van de cupidoboog en de onderlip voldoende is. Teken de ronding van je bovenlip en cupidoboog, en in het midden aan de onderkant van je onderlip trek je een recht lijntje, ongeacht de ronding van je lip. Deze lijntjes zullen de uitvalbasis voor je lipstick vormen.

• Je kan je lippen met de stick zelf stiften, maar het is beter om te opteren voor een penseel. Niet alleen is het hygiënischer; je kan er veel fijner mee werken. Het is bovendien makkelijker om meerdere laagjes boven elkaar aan te brengen, wat bij fel gekleurde lipstick toch aan te raden is.

• We zagen het onze moeders en grootmoeders doen, maar waarvoor dient dat lipsmakken en zakdoekbijten eigenlijk? Uiteraard verwijder je er overtollige lipstick mee en voorkom je dat deze zich op je tanden nestelt, maar de pigmenten zullen zich ook beter aan je lippen hechten.

• Tot slot stem je best je blusher af op je lipstick. Een lipstick met oranje gloed gaat best samen met een abrikooskleurige blusher, terwijl rood beter combineert met een roze blusher. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content