Pendelen: de nieuwe workout?

© Reuters

Een Britse studie toont aan dat we gemiddeld zo’n 324 calorieën per dag verbranden door te pendelen naar het werk. Dat komt overeen met een 40-tal minuten rennen op een loopband.

Een Britse studie toont aan dat we gemiddeld zo’n 324 calorieën per dag verbranden door te pendelen naar het werk. Dat komt overeen met een 40-tal minuten rennen op een loopband.

Goed nieuws voor de pendelaar. Naast alle nadelen die het openbaar vervoer met zich meebrengt, blijkt er ook een verrassend voordeel aan verbonden. Volgens een onderzoek van de fitnessketen Virgin Active verbranden we tijdens onze trip naar het werk en ook tijdens onze rit huiswaarts 162 calorieën. We kunnen dit vertalen naar twee sessies van 20 minuten op een loopband, of – voor wie liever in termen van eten denkt, twee chocoladekoekjes.

De gemiddelde lengte in Engeland van een rit naar het werk bedraagt 28.46 minuten. Tijdens deze rit hebben we 9.62 minuten rechtgestaan, 16 trappen opgeklommen en 11.33 minuten gewandeld.

Billen trainen op de bus De fitnessclub wil ons aanmoedigen om nog meer calorieën te verbranden en raadt aan om tijdens het pendelen bilspieroefeningen te doen. Zo kan de pendelaar nog eens 50 calorieën extra verbranden.

Hugh Hanley, het hoofd van personal trainers bij Virgin Active, licht toe: ‘Het is niet altijd gemakkelijk om tijd te investeren in lichaamsbeweging. Daarom zijn de resultaten van dit onderzoek zo motiverend. Het toont aan dat zelfs de kleinste dingen die we doen al een stap in de juiste richting zijn. Bedenk maar eens wat we kunnen bereiken door bewust moeite te doen om een actief en gezond leven te leiden. Door de trap in plaats van de lift te nemen en bilspieroefeningen te doen tijdens het pendelen, kunnen we ons lichaam gemakkelijk trainen.’ (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content