De luxueuze Franse kapperszaak Alexandre de Paris opent op 15 september een salon in ons land. Het bevindt zich aan de chique Waterloolaan in Brussel, vlakbij de Louisawijk, en is meteen ook de eerste buitenlandse vestiging van de Parijse topkapper.

Alexandre de Paris verzorgt al meer dan vijftig jaar het haar van bekende figuren en modellen, onder meer van de sterren op het filmfestival in Cannes. Over zijn doelpubliek is voorzitter Michel Dervyn dan ook duidelijk: "Ons cliÃ"nteel maakt deel uit van een kosmopolitische elite, die met elkaar rivaliseert in elegantie".

Parijs boudoir
Naar het voorbeeld van het Parijse salon aan de Avenue Montaigne is de Brusselse vestiging erg exclusief opgevat. De inrichting moet de sfeer oproepen van de grote bourgeoisappartementen uit de jaren '40. Wie onder de boog bij de ingang doorloopt, komt terecht in een boudoir waar de verzorgings- en maquillageproducten van Shu Uemura voorgesteld worden, net als accessoires voor het haar en een collectie sierraden. Goud, ivoor en enkele toetsen zwart domineren het interieur. De kapstoelen werden gerangschikt in eilandjes van vier en de hele dag door worden gerechtjes aangeboden aan de klanten die dat wensen.

Alexandre de Paris privé
Wie een sterrenkapper is, moet daar natuurlijk ook op voorzien zijn. Dus zijn twee privécabines voorbehouden aan bekende bezoekers of mensen die om de een of andere reden een confidentiÃ"le sfeer verkiezen.

Alexandre de Paris biedt ook schoonheidsverzorging en wellness. En voor de eerste keer stelt de kapper een ruimte ter beschikking voor de man. Daar wilde Dervyn de typische sfeer creÃ"ren van een herensalon langs de Parijse Rue Marboeuf.

De zaak in Brussel zal geleid worden door Philippe Denoeyel, al bijna 30 jaar een medewerker van Michel Dervyn .

Ann Heylens.

Info: Alexandre de Paris, Waterloonlaan 36, 1000 Brussel, T: 02/503.54.04, www.alexandredeparis.fr. Van maandag tot zaterdag: 8h30 tot 18h30. Prijzen op aanvraag.

De luxueuze Franse kapperszaak Alexandre de Paris opent op 15 september een salon in ons land. Het bevindt zich aan de chique Waterloolaan in Brussel, vlakbij de Louisawijk, en is meteen ook de eerste buitenlandse vestiging van de Parijse topkapper.Alexandre de Paris verzorgt al meer dan vijftig jaar het haar van bekende figuren en modellen, onder meer van de sterren op het filmfestival in Cannes. Over zijn doelpubliek is voorzitter Michel Dervyn dan ook duidelijk: "Ons cliÃ"nteel maakt deel uit van een kosmopolitische elite, die met elkaar rivaliseert in elegantie". Parijs boudoirNaar het voorbeeld van het Parijse salon aan de Avenue Montaigne is de Brusselse vestiging erg exclusief opgevat. De inrichting moet de sfeer oproepen van de grote bourgeoisappartementen uit de jaren '40. Wie onder de boog bij de ingang doorloopt, komt terecht in een boudoir waar de verzorgings- en maquillageproducten van Shu Uemura voorgesteld worden, net als accessoires voor het haar en een collectie sierraden. Goud, ivoor en enkele toetsen zwart domineren het interieur. De kapstoelen werden gerangschikt in eilandjes van vier en de hele dag door worden gerechtjes aangeboden aan de klanten die dat wensen. Alexandre de Paris privéWie een sterrenkapper is, moet daar natuurlijk ook op voorzien zijn. Dus zijn twee privécabines voorbehouden aan bekende bezoekers of mensen die om de een of andere reden een confidentiÃ"le sfeer verkiezen. Alexandre de Paris biedt ook schoonheidsverzorging en wellness. En voor de eerste keer stelt de kapper een ruimte ter beschikking voor de man. Daar wilde Dervyn de typische sfeer creÃ"ren van een herensalon langs de Parijse Rue Marboeuf. De zaak in Brussel zal geleid worden door Philippe Denoeyel, al bijna 30 jaar een medewerker van Michel Dervyn . Ann Heylens.Info: Alexandre de Paris, Waterloonlaan 36, 1000 Brussel, T: 02/503.54.04, www.alexandredeparis.fr. Van maandag tot zaterdag: 8h30 tot 18h30. Prijzen op aanvraag.