Parfumtrends: Intimistische huidgeuren uit het boudoir

Parfumtrends: Intimistische huidgeuren uit het boudoir

Naast het bloemengeweld zijn er opmerkelijk intimistische parfums die refereren aan een Hamiltonachtige sfeer van pastels en diffuus licht. De iris leent zich perfect voor dit type geuren: een gesofisticeerde bloem met poederige, groene en violette aroma's.

Serge Lutens koos er de perfecte naam voor: Bas de Soie (50 ml: 80 euro). De naam illustreert het intieme, ietwat koele huidparfum, dat de frisheid van hyacint combineert met de poederachtige, groene noten van iris. Ze versmelten tot een zachte huidgeur die sensueel maar nooit zwoel wordt.

Iris Ukiyoé (100 ml: 170 euro) van Hermès heeft dezelfde koele elegantie en geeft een mooi beeld van de veelzijdigheid van iris. De bloem manifesteert zich in eerste instantie van haar groene kant, onderstreept door bergamot en het bittere van citroen. Jasmijn en kruiden maken het hart warmer en bloemiger. Maar het blijft transparant, wordt nooit te poederachtig, bloemig of zoet.

Iris drukt ook zijn poederachtige stempel op Love, Chloe (EDP 50 ml: 76 euro). Dit parfum is geïnspireerd op de intimiteit van het schoonheidsritueel: de aroma's van een luxueuze poederdoos en chique lipsticks die een spoor van roos en talk nalaten op de huid.

Minder groen, maar fruitiger is In The Mood For Love Pure van Ferre (EDT 50 ml: 54 euro), dat uitgesproken fruitaccenten in een traditioneel bloemenboeket verwerkt. Zoete perzik springt er meteen uit, peer en appel leiden zachte bloemen in, die verdampen op een basis van romig hout.

Even romantisch, maar evenwichtiger is Lanvins Marry Me (EDP 50 ml: 60 euro), waar zachte fruittoetsen mooi verweven zijn met witte bloemen.

Wie het graag wat sensueler heeft, kan Calvin Kleins Beauty (EDP 50 ml: 74 euro) proberen. Die verkent de lichte, zachte aroma's van de lelie, zonder ooit brutaal of opdringerig te worden.

Sofie Albrecht.

Morgen: Cocoonen met vanille en amber.

Marry Me van Lanvin

Love, Chloé

Iris Ukiyoé van Hermès

Calvin Klein Beauty

In the Mood for Love Pure van Ferré

Bas de soie van Serge Lutens