Parfumeur Guerlain veroordeeld wegens racistische uitspraken

© Reuters

De Franse parfumeur Jean-Paul Guerlain krijgt een boete van 6000 euro.

De Franse parfumeur Jean-Paul Guerlain is wegens racistische uitspraken veroordeeld. Een Parijse rechtbank gaf de 75-jarige zakenman een boete van 6000 euro.

Guerlain had in 2010 in een televisie-interview op minachtende wijze over kleurlingen gesproken en was daarom aangeklaagd. Om de geur Samsara te creëren, had hij “geploeterd als een neger”, vertelde de legendarische parfumeur op televisie. En vulde aan: “waarbij ik niet weet of negers ooit zo hard gezwoegd hebben”.

Tijdens het proces had Guerlain getracht die uitspraken te minimaliseren en om vergiffenis gevraagd. “Ik ben alles, behalve een racist”, zei hij voor de rechtbank. In februari viel hij echter opnieuw door de mand. Tegenover een medewerker van de spoorwegen zou hij zich opnieuw laatdunkend over buitenlanders geuit hebben.

In een gelijkaardige zaak werd vorig jaar ook al de Britse modeontwerper John Galliano veroordeeld. Hij had zich tegen klanten in een café racistisch gedragen en kreeg daarvoor een voorwaardelijke boete van 6000 euro. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content